More »
More »
More »
31 gyümölcsfa egy üzleti ebédért?

31 gyümölcsfa egy üzleti ebédért?

Egy nem mindennapi, sok szereplős együttműködés keretében, a felelős vállalatvezetőket tömörítő Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) 31 őshonos fajta gyümölcsfa ültetésével semlegesíti jubileumi üzleti ebédje CO2 kibocsátását. A BCSDH, amelynek 80 tagvállalata a magyar GDP 30%-át termeli és 400.000 főt foglalkoztat, nemrégiben üzleti ebéd keretében mutatta be a felelős foglalkoztatáshoz kötődő ajánlásait 160 vállalati vezetőnek. A klímavédelem és a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett, mértékadó szervezet a karbon-semleges rendezvényével példát szeretne mutatni a vállalati...

Tovább »

Legfrissebb hírek, információk

 • Márta Irén képviselte a BCSDH-t a One Planet Summiton Márta Irén képviselte a BCSDH-t a One Planet Summiton

  Több mint ötven ország vezetője konkrét kötelezettségeket vállalt a Párizsi klímaegyezmény végrehajtásáért, de még nagyobb összegek megmozdítására lenne szükség, hogy a globális felmelegedés 2 fok alá csökkenjen. Több mint ötven ország állam- és kormányfőjének, valamint... Tovább »
 • ELÉG GAZDAGOK VAGYUNK AHHOZ, HOGY MÉG SOKÁIG PAZAROLJUNK? - KONFERENCIA - 2018. február 6. ELÉG GAZDAGOK VAGYUNK AHHOZ, HOGY MÉG SOKÁIG PAZAROLJUNK? – KONFERENCIA – 2018. február 6.

  MEGHÍVÓ A MAGYAR ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZET KONFERENCIÁJÁRA 2018. FEBRUÁR 6. Budapest Regisztráció   3 millió energetikailag elavult lakás 920 ezer otthonát energiatakarékossá tenni kívánó, ugrásra kész háztartás 1200 milliárd forintos energiahatékonysági piaci potenciál, csak a következő öt... Tovább »
 • Új képzésvezető a BCSDH-nál Új képzésvezető a BCSDH-nál

  Szederkényi Zita tölti be a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) képzésvezetői pozícióját 2018. januártól. Zita mentorként évek óta aktív szerepet vállal a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogramjában. 2014 novembere óta dolgozik a Dreher... Tovább »
 • Földvári Gábor lett a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogram ösztöndíjasa Földvári Gábor lett a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogram ösztöndíjasa

  November 24-én az E.ON budapesti székházában bírálta el a szakmai zsűri azt  a hat, utolsó fordulóba jutott pályamunkát, amelyet egyetemi képzésben résztvevő hallgatók nyújtottak be a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) által indított... Tovább »
 • COP23 – Bonni WBCSD beszámoló COP23 – Bonni WBCSD beszámoló

  November elején a COP23 klímakonferenciára gyűltek össze a döntéshozók Bonn-ban. A WBCSD-n keresztül több mint 70 vállalat és 200 résztvevő jelenhetett meg ezen a világszintű eseményen. A legfontosabb hozadéka konferenciának a vállalatok számára, hogy hivatalosan... Tovább »

Member News

Bemutatkozunk

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) hazai szervezete. Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács 200 nagyvállalat vezetőjének koalíciója és több mint 60 országban van jelen nemzeti képviselettel.

More »
Vegyen részt rendezvényeinken

Az "Üzleti reggelik a fenntartható fejlődésről" rendezvénysorozatunkra várjuk mindazon vállalatok vezetőit, akiknek fontos a fenntartható fejlődés elveinek megfelelő működés. Vendégelőadóink üzleti vezetők, szakpolitikusok és a tudományos élet elismert képviselői.

More »
Ajánlás vezetőknek

Stratégiai megközelítés, felelős vállalatirányítás, etikus működés, alapértékek tisztelete, környezeti felelősségvállalás, partnerség az érintett és érdekelt felekkel és átlátható működés – az ajánlás hét pontban foglalja össze, hogy mit jelent a fenntarthatóság komplex értelmezése a vállalatok számára a 21. század elején.

More »