Üzleti ebéd

Jan Peter Balkenende-vel

Adhat-e választ az üzleti szféra a klímaváltozás kihívásaira?

2016. november 17.

Tovább »

Már lehet jelentkezni

„A jövő vezetői” tehetségprogram
2017-es évfolyamára

Határidő: október 31.

 

 

Tovább »

Elindult a 2017-es ösztöndíjprogram!

Várjuk egyetemisták
jelentkezését

 

Pályázási határidő: 2016. október 31.

Tovább »
Nem utazott, mégis hazánkba látogatott a világhírű, francia klimaveterán

Nem utazott, mégis hazánkba látogatott a világhírű, francia klimaveterán

Paul Watkinson, a világhírű klímapolitikus a Párizsi Klímaegyezmény hatályba lépése utáni feladatokról és üzleti lehetőségekről beszélt formabontó és egyben karbonsemleges módon, Skype-on tartott élő előadást a BCSDH üzleti reggelijén. Paul Watkinson, a Francia Környezetvédelmi, Energia- és Tengerügyi Minisztérium éghajlatügyi tárgyalási csoportjának vezetője, és Franciaország éghajlatügyi főtárgyalója tartott nagy sikerű videó előadást a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) vállalatvezetőknek tartott üzleti reggelijén. A GDP 30%-át adó több mint 70 vállalati tagot számláló szervezet az...

Tovább »

Legfrissebb hírek, információk

 • Kartell, korrupció, közbeszerzés - workshop Kartell, korrupció, közbeszerzés – workshop

    A Transparency International Magyarország az OLAF támogatásával 2016. október 27-én nemzetközi konferenciát szervez az uniós alapokat érintő csalások kockázatának detektálásával, értékelésével és elemzésével kapcsolatos tapasztalatok kicserélésére az Európai Bizottság, az OLAF, Magyarország, Szlovákia, a Cseh... Tovább »
 • I. Kiválóság Hét I. Kiválóság Hét

  A Kiválóság Hét egyes napjainak részletes programja elérhető (folyamatosan frissülő tartalommal) ITT   1. nap (10.24, hétfő) – “Elkötelezettek napja” – az EFQM “Elkötelezettség a Kiválóságért”kiválóság tanúsítványra pályázók bemutatkozó előadásai 2. nap (10.25, kedd) – “Kiválóság & Értékek” –... Tovább »
 • Hosszú távú célok egy rövid távú döntéshozatalban Hosszú távú célok egy rövid távú döntéshozatalban

  Miben fejlődhetnek „A jövő vezetői” tehetségprogram résztvevői annak érdekében, hogy valóban a jövő vezetőivé váljanak? Miben fejlődhetnek cégeik, hogy a fenntarthatóan működő vállalat jövőképéhez még inkább közeledjenek?  „A jövő vezetői” tehetségprogram 2016-os évfolyama utolsó szakmai... Tovább »
 • Éghajlatváltozás: A Tanács határozott a Párizsi Megállapodás uniós ratifikációjáról Éghajlatváltozás: A Tanács határozott a Párizsi Megállapodás uniós ratifikációjáról

  A Tanács 2016. október 4-én elfogadta a Párizsi Megállapodás uniós ratifikációjáról szólóhatározatot. Ez a megállapodás határozza meg az éghajlatváltozással kapcsolatos globális fellépés kereteit. Miután az Európai Parlament egyetértését adta, a Tanács írásbeli eljárással fogadta el... Tovább »
 • India ratifikálta a párizsi klímamegállapodást India ratifikálta a párizsi klímamegállapodást

  Az üvegházhatást okozó gázok kibocsájtásában a világ harmadik legnagyobb szennyezőjének számító India vasárnap ratifikálta a párizsi klímamegállapodást. Az erről szóló dokumentumot vasárnap adták át New York-ban az ENSZ illetékeseinek. India azért választotta a ratifikálás napjának... Tovább »

Taghírek

Bemutatkozunk

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) hazai szervezete. Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács 200 nagyvállalat vezetőjének koalíciója és több mint 60 országban van jelen nemzeti képviselettel.

Tovább »
Vegyen részt rendezvényeinken

Az "Üzleti reggelik a fenntartható fejlődésről" rendezvénysorozatunkra várjuk mindazon vállalatok vezetőit, akiknek fontos a fenntartható fejlődés elveinek megfelelő működés. Vendégelőadóink üzleti vezetők, szakpolitikusok és a tudományos élet elismert képviselői.

Tovább »
Ajánlás vezetőknek

Stratégiai megközelítés, felelős vállalatirányítás, etikus működés, alapértékek tisztelete, környezeti felelősségvállalás, partnerség az érintett és érdekelt felekkel és átlátható működés – az ajánlás hét pontban foglalja össze, hogy mit jelent a fenntarthatóság komplex értelmezése a vállalatok számára a 21. század elején.

Tovább »