More »
More »
More »
More »
WBCSD beszámoló Davosból - Peter Bakker üzenete

WBCSD beszámoló Davosból – Peter Bakker üzenete

Davos adott otthont 2018. január 23-26 között a Világgazdasági Fórumnak, összehívva a politika, a civil társadalom, a tudomány, a média és az üzleti világ vezetőinek egyedülálló csoportját a világ jelenlegi helyzetének megvitatására.  Az idei téma - "Közös jövő létrehozása egy széttöredezett világban"- rávilágított az együttműködés, a nyitottság és az egész rendszerre kiterjedő cselekvés óriási jelentőségére. A WEF éves Globális kockázatok jelentésében a top 10 kockázatból hét fenntarthatósági kihívásokkal kapcsolatos.

Tovább »

Legfrissebb hírek, információk

 • Miben mérjük egy ország sikerességét? Miben mérjük egy ország sikerességét?

  Meddig lehet fenntarthatóan növekedni és mitől lesz sikeres egy cég vagy ország? A butháni miniszterelnök nem GDP-ben, hanem boldogság indexben méri az országa sikerességét. Miként alakíthatunk ki úgy gazdasági jelenlétet, hogy mind a tulajdonosi, mind... Tovább »
 • Csatlakozzon vállalkozói önkéntesnek! Csatlakozzon vállalkozói önkéntesnek!

  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét 2018. március 5-9. A vállalkozói témahétről: Üzleti ötlet és együttműködés áll az idei vállalkozói témahét középpontjában. A diákok ehhez kapcsolódó játékos feladatokkal fejleszthetik kreatív, kooperációs és vállalkozói készségeiket, a vállalkozói önkéntesek... Tovább »
 • Új részvételi rekorddal indul "A jövő vezetői" program ötödik évfolyama Új részvételi rekorddal indul “A jövő vezetői” program ötödik évfolyama

  37 tehetséges, fiatal vezető részvételével indult el a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogramjának ötödik évfolyama  amelynek ünnepélyes megnyitójára január 18-án került sor. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) hiánypótló, az Üzleti Világtanács nemzetközi... Tovább »
 • Elfogadták az első európai szintű műanyag stratégiát Elfogadták az első európai szintű műanyag stratégiát

  Elkészült a műanyagokkal kapcsolatos első összeurópai stratégia, mely részét képezi a körforgásos gazdaság felé való elmozdulásnak. Erős gazdasági érvek szólnak a termékek másfajta tervezése, előállítása, használata és újrahasznosítása mellett Európában. Ha Európa vezető szerepet vállal az átalakulásban, új... Tovább »
 • Márta Irén képviselte a BCSDH-t a One Planet Summiton Márta Irén képviselte a BCSDH-t a One Planet Summiton

  Több mint ötven ország vezetője konkrét kötelezettségeket vállalt a Párizsi klímaegyezmény végrehajtásáért, de még nagyobb összegek megmozdítására lenne szükség, hogy a globális felmelegedés 2 fok alá csökkenjen. Több mint ötven ország állam- és kormányfőjének, valamint... Tovább »

Rendezvények

Taghírek

Tagjaink

Bemutatkozunk

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) hazai szervezete. Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács 200 nagyvállalat vezetőjének koalíciója és több mint 60 országban van jelen nemzeti képviselettel.

More »
Vegyen részt rendezvényeinken

Az "Üzleti reggelik a fenntartható fejlődésről" rendezvénysorozatunkra várjuk mindazon vállalatok vezetőit, akiknek fontos a fenntartható fejlődés elveinek megfelelő működés. Vendégelőadóink üzleti vezetők, szakpolitikusok és a tudományos élet elismert képviselői.

More »
Ajánlás vezetőknek

Stratégiai megközelítés, felelős vállalatirányítás, etikus működés, alapértékek tisztelete, környezeti felelősségvállalás, partnerség az érintett és érdekelt felekkel és átlátható működés – az ajánlás hét pontban foglalja össze, hogy mit jelent a fenntarthatóság komplex értelmezése a vállalatok számára a 21. század elején.

More »