Szervezet

Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (World Business Council for Sustainable Development, WBCSD) hazai szervezete. Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács ma már 200 nagyvállalat elsőszámú vezetőjének koalíciója és már több, mint 70 országban van jelen nemzeti partnerszervezetein keresztül.

A magyarországi szervezet 2007-ben alakult, tagjai 80 vállalat és 2 magánszemély.

.

A képre kattintva megtekinthető a BCSDH bemutatkozó anyaga.

 

Szervezeti felépítés

Elnökség

ChikanAttila

Ifj. Chikán Attila
vezérigazgató, ALTEO Group
elnök

A közgazdász végzettségű szakember több mint évtizedes szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkezik az energetikai iparágban. Az általa az alapítástól irányított, az alternatív és megújuló energetika területén működő ALTEO Csoport ma már a szektor egyik meghatározó magyar tulajdonú szereplője. Ifj. Chikán Attila két gyermek édesapjaként elkötelezett a fenntarthatóság eszmerendszere mellett: saját blogot vezet Chikansplanet néven, a befektetők ismereteinek bővítésére pedig elindította a fenntartható energetikai befektetésekkel foglalkozó Smartinvest hírportált.

FabianAgnes

Dr. Fábián Ágnes
ügyvezető igazgató, Henkel Magyarország Kft.
Adhesives Technologies üzletág igazgató
elnökségi tag

1996 óta tagja a Henkel Magyarország Kft. csapatának. A ranglétra több fokát bejárva, 9 évet nemzetközi munkakörben is eltöltve lett a Henkel Adhesive Technologies üzletág vezetője, mely mellett 2011-től tölti be a Henkel Magyarország ügyvezetői posztját is. Pályafutását 1990-ben a Biogal Gyógyszergyár Hélia kozmetikai divízió értékesítési területén kezdte. Majd a Maybeline-nél és a Loctite Magyarországnál dolgozott értékesítési területen, amikor a Henkel felvásárolta a vállalatot. Célja, hogy egyre több vezető ismerje fel, hogy a jó teljesítményhez elengedhetetlen, hogy fenntartóan működjön és az ügyfelei, vásárlói számára több értéket teremtsen. 

GazsiZoli

Gazsi Zoltán
ügyvezető igazgató, eisberg Hungary Kft.
elnökségi tag

 2007 óta az eisberg ügyvezető igazgatója. A gödöllői Agrártudományi Egyetem elvégzése után először a Mezőgazdasági Minősítő Intézetben, majd 14 éven keresztül multinacionális környezetben dolgozott, a Syngenta vállalatnál: az ócsai Kisérleti Állomás vezetése után különböző marketing- és projekt-koordinációs munkákat végzett egyre nagyobb területen, szinte minden földrészt érintve. Hisz benne, hogy a cégeknél látott jó példák hatnak a dolgozók családtagjaira, közvetlen és közvetett környezetükre, mely hatások nélkülözhetetlenek a lényegi társadalmi szintű változások elindításában.

JamniczkyZsolt

 

Jamniczky Zsolt
igazgatósági tag, E.ON Hungária Zrt.
elnökségi tag

2007 óta az E.ON Hungária csoport központi ügyekért felelős igazgatója, 2010-től pedig egyben a vállalat vezérigazgató-helyettese is. Tanulmányait követően a Magyar Országgyűlés külkapcsolati irodájának tanácsadói tisztségét töltötte be.  1996-ban a Reemtsma Hungary debreceni dohánygyár vállalati ügyekért felelős igazgatója lett. Ezt követően a Philip Morris Hungary vállalati ügyekért felelős igazgatója 2005-ig, majd 2006 és 2007 között a Philip Morris International brüsszeli irodájában az EU kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatói posztot töltötte be. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte. Kiemelt érdeklődési területe a vállalati fenntarthatóság ügye, a társadalmi felelősségvállalás a folyamatosan változó gazdasági és társadalmi környezetben és az iparági innováció kérdése.

 ThomasNarbeshuberDr. Thomas Narbeshuber
ügyvezető igazgató, BASF Hungária Kft.
alelnök, BASF-csoport
elnökségi tag

A BASF alelnöke, a BASF dél-kelet európai régiójának vezetője, és egyben a magyar leányvállalat (BASF Hungária Kft.) ügyvezetője. Vegyészmérnökként diplomázott, majd 1995-ben kutatóként kezdte karrierjét a BASF ludwigshafeni központjában. Az elmúlt két évtizedben számtalan területen és országban gyarapíthatta tudását a vállalaton belül. Hisz abban, hogy a fenntarthatósági szemléletmód nem csupán a társadalomra és a környezetre van pozitív hatással, de fokozza a versenyképességet, erősíti a piaci részesedést és értéknövekményt eredményez.

_VEZ5114 (2)Salgó István
vezérigazgató, ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe
tiszteletbeli elnök

2007. május 2-től az ING Bank Zrt. vezérigazgatója. 2009-2016. februárig a BCSDH elnökeként tevékenykedett. 2002 és 2006 között helyettes államtitkári pozíciót töltött be a Pénzügyminisztériumban. Hatáskörébe tartozott az állami vagyonnal kapcsolatos döntések előkészítése, a privatizációs program kidolgozásának és megvalósításának koordinálása. Feladatai közé tartozott továbbá a külföldi államoknak a magyar központi költségvetéssel szemben fennálló tartozásainak behajtására irányuló tárgyalások vezetése, az állami finanszírozásban történő fejlesztések döntéselőkészítése valamint a pénzügyi szolgáltatások szabályozásával kapcsolatos szakmai feladatok irányítása. Tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársaság érdemrend tisztikeresztje kitüntetésben részesült 2006-ban.

Felügyelő Bizottság

Pallaghy-OrsolyaPallaghy Orsolya
gazdasági igazgató, DRV Zrt., magánszemély tag
elnök

 

 

 

FazekasOrsolya

Dr. Fazekas Orsolya
jogi tanácsadó, Havranek Családi Farm
felügyelő bizottsági tag

 

 

 

 

LakatosSandor

Lakatos Sándor
ügyvezető, Inest Nonprofit Kft.
felügyelő bizottsági tag

 

Munkatársak

 

Márta Irén
igazgató
iren.marta@bcsdh.hu

 

 

 

BCSDH Közgyûlés 2015.02.24.

Chikán-Kovács Eszter
kommunikációs menedzser
eszter.chikankovacs@bcsdh.hu

 

 

 

 

Galambosné Dudás Zsófia
szakmai vezető
zsofia.dudas@bcsdh.hu

 

 

 

Takács Ivett
irodavezető
ivett.takacs@bcsdh.hu

 

 

 

 

Szederkényi Zita
képzési vezető
zita.szederkenyi@bcsdh.hu

 

 

 

 

Jenei Dorottya
gyakornok
dorottya.jenei@bcsdh.hu