Programok

 • A jövő vezetői

  “A jövő vezetői” tehetségprogram az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) Future Leaders Programja Magyarországon. A program célja, hogy a jövő vezetőinek, vagyis azon tehetséges szakembereknek, akikből vállalatvezető válhat, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy vezetői pályájuk során hogyan tudják ezen elveket a döntéshozatalba integrálni.
  Tovább »

 • Action 2020

  A program célja az évtized fenntarthatósági üzleti agendájának felállítása, üzleti megoldások fejlesztése, amelyek a társadalmi és környezeti kihívásokra kiemelt figyelmet fordítanak és ezen túlmenően a fenntarthatósági intézkedések koordinálása a különböző szektorok közti együttműködést elősegítve.
  Tovább »

 • Ösztöndíj

  Szeretnéd megismerni leendő munkahelyed kulisszatitkait? Akarsz beszélgetni olyan vezetőkkel, akiket eddig csak az újságok lapjain láthattál? Kipróbálnád magad olyan fiatal vállalati szakemberek között, akik már ismerik az üzleti világot? Szert tennél vezetői, szakmai tapasztalatra és értékes kapcsolati hálóra? Megismernéd a fenntartható fejlődés és üzleti világ kapcsolódását?
  Tovább »

 • SDG Compass

  A vállalati vezetők részére készített Iránytű bemutatja milyen hatással vannak a Fenntartható Fejlődési Célok az üzleti tevékenységre, valamint eszközöket és útmutatást kínál a fenntarthatóság üzleti stratégiába történő beépítéséhez.
  Tovább »

 • Ajánlás vezetőknek

  Stratégiai megközelítés, felelős vállalatirányítás, etikus működés, alapértékek tisztelete, környezeti felelősségvállalás, partnerség az érintett és érdekelt felekkel és átlátható működés – az ajánlás hét pontban foglalja össze, hogy mit jelent a fenntarthatóság komplex értelmezése a vállalatok számára a 21. század elején.
  Tovább »

 • Vision 2050

  Anyaszervezetünk, a WBCSD által elkészített Vision 2050 Jelentés egy másfél éves, globális szintű kutatás és párbeszéd eredménye, melyben 14 gazdasági szektor 29 transznacionális nagyvállalatának vezetője és szakértője vett részt. A Jelentés arra kívánja felhívni a vállalatvezetők, politikusok, szakértők figyelmét, hogy a jelenlegi globális trendek (népességnövekedés, fokozatosan romló ökoszisztémák, éghajlatváltozás, stb.) nem fenntarthatóak, és ha azt szeretnénk, hogy 2050-re a világ várhatóan 9 milliárd lakosa megfelelő életkörülmények között éljen a Föld eltartóképességének határain belül, ahhoz alapvető gazdasági, társadalmi, politikai és technológiai változásokra van szükség az elkövetkező évtizedekben.
  Tovább »