Témák

 • Jövő vezetői

  "A jövő vezetői" tehetségprogram az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (World Business Council for Sustainable Development, WBCSD) Future Leaders Programja Magyarországon. A program célja, hogy a "jövő vezetőinek", vagyis azon tehetséges szakembereknek, akikből vállalatvezető válhat, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy vezetői pályájuk során hogyan tudják ezen elveket a döntéshozatalba integrálni. A program egyedülálló Magyarországon, hiszen nem csupán elismert szakértőktől, hanem gyakorló vállalatvezetőktől tanulhatják a résztvevők az etikus működést, stratégiát, fenntarthatóságot egy sokszínű csoportban.
  Tovább »

 • Action 2020


  Tovább »

 • Ösztöndíj

  Az ösztöndíj A pályázás feltétele A pályázat menete Bővebben a programról Jelentkezés BCSDH „A jövő vezetői” Tehetségprogram Ösztöndíj.: Vedd kezedbe a jövőd! Szeretnéd megismerni leendő munkahelyed kulisszatitkait? Akarsz beszélgetni olyan vezetőkkel, akiket eddig csak az újságok lapjain láthattál? Kipróbálnád magad olyan fiatal vállalati szakemberek között, akik már ismerik az üzleti világot? Szert tennél vezetői, szakmai tapasztalatra és értékes kapcsolati hálóra? Megismernéd a fenntartható fejlődés és üzleti világ kapcsolódását? Az ösztöndíj tartalma: Díjmentes részvételi lehetőség „A  jövő vezetői” tehetségprogram 2017-ben, ami januárban indul elsősorban budapesti helyszínekkel. Havonta egy teljes szakmai nap 8 alkalommal, szakmai előadások, esettanulmányok, vezérigazgatói interjúk, vállalati előadások, gyárlátogatások és csoportfeladat. A részvétel feltételei: MA/ Msc képzésben résztvevő felsőfokú hallgatók (a hallgatói jogviszony legalább 2017. június 30-ig tart, nappali tagozat preferált) Felső korhatár maximum 30 év Középfokú angol nyelvismeret szükséges – a program nyelve magyar és angol, tolmácsolás nélkül Pályázni csak olyan munkával lehet, amely más személy szerzői jogát nem sérti Egy pályázó egy pályaművet nyújthat be A pályázat menete: Fenntarthatóság fejlesztési javaslat – max. 3 oldalas esszé az alábbi értékelési szempontok alapján: Komplex gondolkodás, problémafeltárási és priorizálási képesség (25%) Javaslatok szakmai megalapozottsága, előremutatósága, realitása és kidolgozottsága (50%) Stílus (25%) A feladatkiírás letölthető innen: osztondij_palyazati_feladat_kiiras Motivációs levél – 1 oldalas írás az alábbi […]
  Tovább »

 • SDG Compass

   
  Tovább »

 • Ajánlás vezetőknek

  Stratégiai megközelítés, felelős vállalatirányítás, etikus működés, alapértékek tisztelete, környezeti felelősségvállalás, partnerség az érintett és érdekelt felekkel és átlátható működés – az ajánlás hét pontban foglalja össze, hogy mit jelent a fenntarthatóság komplex értelmezése a vállalatok számára a 21. század elején.
  Tovább »

 • Vision 2050

  Anyaszervezetünk, a WBCSD által elkészített Vision 2050 Jelentés egy másfél éves, globális szintű kutatás és párbeszéd eredménye, melyben 14 gazdasági szektor 29 transznacionális nagyvállalatának vezetője és szakértője vett részt. A Jelentés arra kívánja felhívni a vállalatvezetők, politikusok, szakértők figyelmét, hogy a jelenlegi globális trendek (népességnövekedés, fokozatosan romló ökoszisztémák, éghajlatváltozás, stb.) nem fenntarthatóak, és ha azt szeretnénk, hogy 2050-re a világ várhatóan 9 milliárd lakosa megfelelő életkörülmények között éljen a Föld eltartóképességének határain belül, ahhoz alapvető gazdasági, társadalmi, politikai és technológiai változásokra van szükség az elkövetkező évtizedekben.
  Tovább »