Üzleti reggeli és Action 2020 Fórum – Fókuszban a Fenntartható életmód – vendégünk: Jacqueline Cramer professzor

2019-05-23 21:38 - 22:38

 

 

 

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért és a Holland Királyság Nagykövetsége a fenntartható életmód témakörére építve Üzleti reggelit szervez.

Vendégelőadónk: Prof. Dr. Jacqueline Cramer, 
 Amsterdam régió körforgásos gazdasági nagykövete és Hollandia volt környezetvédelmi minisztere
Köszöntőt mond: H.E. René van Hell, Hollandia magyarországi nagykövete

Időpont: 2018. április 25.08:30-10:00 (regisztráció 8:00-tól)

Helyszín: Spoon The Boat Restaurant, 1052 Budapest, Vigadó tér 3-as kikötő

 

Az előadás nyelve angol, tolmácsolás nélkül.

Részvételi díj: 10.000 Ft/fő + áfa. Jelentkezni 2018. április 18-ig lehetséges.

BCSDH tagvállalatok vezetőinek és kapcsolattartójának a részvétel díjmentes.

 

 

 

Parkolásra a rakpart fizetős parkolóhelyein és a környező szállodák mélygarázsában van lehetőség. Közösségi közlekedéssel a helyszín a 2-es villamossal közelíthető meg (Vigadó téri megálló).

Prof. Dr. Jacqueline Cramer

Dr. Jacqueline Cramer professzor az Utrechti Egyetem Fenntarthatósági Intézet fenntartható innovációs és stratégiai tanácsadója. Tagja az Amszterdami Gazdasági Tanácsnak, valamint Amszterdam körzet körforgásos gazdaság nagykövete. 2007 és 2010 között Lakásügyi, Területrendezési és Környezetvédelmi miniszteri posztot töltött be.

Az 1970-es évek közepe óta aktívan részt vesz a fenntarthatósági kérdésekben. Pályafutását az Amszterdami Egyetemen (1976-1989) tanársegédként kezdte, majd vezető kutatóként dolgozott a TNO Stratégia, technika és politika központjában. 1989 és 1999 között, valamint 1995 és 1999 között pedig teljes munkaidejű belső tanácsadóként töltött 2 és fél évet a Philips-nél és az Akzo Nobel-nál.

1999 óta a "Fenntartható Vállalkozás, Stratégia és Innováció" tanácsadó cég igazgatója. Több mint 200 céggel működött szorosan együtt, annak érdekében, hogy ezek a vállalatok a fenntarthatóságot az üzleti stratégiájukba beintegrálják.

Pályafutása során aktívan részt vesz a kormány, az ipar és a non-profit szervezetek nemzeti illetve nemzetközi tanácsadó testületeiben (pl. A Holland Szociális-Gazdasági Tanácsban, a Holland WWF  tanácsadó testületében, valamint különböző társaságok egyéb tanácsadó testületében).

Jelenleg számos olyan alulról jövő kezdeményezés mellett kötelezte el magát amely a fenntarthatóság megvalósításának felgyorsítását tűzte ki célul, pl. elnöke a Plastic Soup Foundation, Foundation Nudge és a ESConetwork Netherlands, Prince Bernhard Kulturális Alap Természeti tanácsának. Emellett alelnöke a Frisian Energy Fund igazgatótanácsának és titkára a Prinsess Beatrix Muscle Fund, a Oostpool színházcsoport felügyelő bizottságának.

***

Action 2020 Fórum

A BCSDH az üzleti reggelit követően, ugyanazon a helyszínen Action 2020 Fórumot szervez

Action 2020 Fórum: 10:00-12:00,
(A Fórumon a részvétel csak személyre szóló meghívó alapján lehetséges.

További információért keresse Galambosné Dudás Zsófiát.)

Action 2020 Fórum nyelve magyar.