Interjú Erdős Mihállyal, a Generali Biztosító Zrt. vezérigazgatójával – Társadalmi felelősségvállalás díj nyertes

 

Erdős Mihály, a Generali Biztosító Zrt. vezérigazgatója, Társadalmi felelősségvállalás kategóriában vállalata képviseletében vehette át a “Fenntartható jövőért” díjat. Az „Élethosszig tartó partnerség a koronavírus alatt is”  című megoldásukkal rendkívül gyors és komplex akciókkal erősítették a vállalat rezilienciáját, miközben a partnereik felé mutatott elkötelezettségük egyértelműen megmutatkozott. A vezérigazgatóval folytatott interjút a következőkben olvashatják.

 

Miért tartja fontosnak a Fenntartható jövőért díjat, a fenntarthatóságért tett vállalati és vezetői erőfeszítések, eredmények elismerését?

Biztosítóként egy biztonságosabb jövőért teszünk minden nap. Ez a hivatásunk, ezt szolgálják törekvéseink, ezért teszünk nap mint nap, hogy a jövőben, a kiszámíthatatlan, előre nem látható események közepette is biztonságot nyújthassunk. Biztonságot pedig csak egy fenntartható világban, gazdaságban, vállalati értékekkel érhetünk el, mert máshogy nem megy. A jövő kulcsa a fenntarthatóság, hogy még ne csak mi, de gyermekeink, unokáink is élvezhessék Földünk szépségeit, hogy számukra is legyen egy olyan hely, ahol biztonságban érezhetik magukat. Bízom benne, hogy a fenntarthatósági törekvések elismerésével inspirálhatjuk egymást, sőt mi több, tanulhatunk egymástól és közösen tehetünk egy fenntarthatóbb jövőért.

Mely társadalmi felelősségvállalási programukat, a pandémia alatt tett intézkedéseiket tartja a legnagyobb hatásúnak, mások által is követendőnek?

Biztosítósként az a hivatásunk, hogy felkészítsük az embereket a váratlan helyzetekre. Hogy legyen hátterük, tartalékuk, amikor segítségre van szükség. Arra senki nem készülhet, hogy napok alatt változik meg a teljes világ körülötte. Ebben a helyzetben az emberi kapcsolatokra, az egymásra figyelésre még nagyobb hangsúlyt fektettünk – mert együtt erősebbek vagyunk. A járványhelyzetben mindent elkövettünk, hogy kollégáink számára megteremtsük a biztonságos otthoni munkavégzés lehetőségét, ügyfeleink, tanácsadó partnereink számára pedig az online kapcsolattartási, ügyintézési módok mind szélesebb körét, támogatásainkkal pedig a legsebezhetőbb csoportoknak szerettünk volna segítséget nyújtani. Együtt elértük, hogy közösségként még erősebbé váltunk, ügyfeleink számára pedig ismét bebizonyítottuk a Generali értékeit, erejét.

 

Mit jelent a Generali számára és Ön számára ez az elismerés?

Ha erre egy szóval kellene válaszolni, akkor azt mondanám, hogy büszkeséget. Büszke vagyok, hogy erőfeszítéseinkkel, törekvéseinkkel olyat hozhattunk létre, ami egy külső szemlélő számára is értéket képvisel. Illetve nagyon büszke vagyok magunkra, a kollégáimra, hogy mindezt egy emberként értük el, ráadásul nem békeidőben, hanem egy teljesen új, kihívásokkal teli időszakban. Hatalmas elismerés mind a Generali, mind pedig a saját életemben, hogy egy olyan vállalatot vezethetek, ami a fenntartható címet viseli.