Fenntartható jövőért díj

Fenntartható jövőért díj 2021

Fenntartható Fejlődési Célok elérése érdekében és a kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítmény elismerésére

ONLINE PÁLYÁZAT

A nehéz helyzetekben különösen nagy szükség van elismerésre. Így az idén is meghirdetjük a BCSDH által alapított, Fenntartható jövőért díjat.
Elsődleges célunk, hogy elismerjük a Fenntartható Fejlődési Célok (SDGk) elérése érdekében végzett kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítményt, amelyet kibővítettünk a pandémia során tett nagyhatású intézkedésekkel.

Inspirálni kívánjuk a vállalatokat és vezetőiket, hogy döntéseikbe integrálják a fenntarthatóság szempontjait és olyan a szokásos üzletmeneten túlmutató üzleti megoldásokat dolgozzanak ki, amelyeknek az üzleti szféra más szereplőire való kiterjesztésével valódi, széles körű hatást tudunk elérni. A mostani helyzet rámutatott, hogy mennyire fontos a fenntartható működés a vállalatok ellenállóképessége és a jövőnk szempontjából.

A világjárvány eddig nem látott kihívások elé állít minden vállalatot, ahol a rugalmasság a túlélés egyik záloga.  Tanúi lehettünk vállalatvezetők gyors, hiteles és példamutató fellépésének, a munkahelyek, dolgozóik, beszállítói láncok védelmében alkalmazott innovatív intézkedéseknek, a bevezetett kreatív új üzleti modelleknek, a pandémia kapcsán tett valódi társadalmi felelősségvállalási programoknak, és a gazdaság újraindítására tett intézkedéseknek, amelyek mindegyike elismerésre méltó. Ezeket is szeretnénk díjjal jutalmazni és a szélesebb közönséggel is megismertetni.

A BCSDH Fenntartható jövőért díj az alábbi kategóriákban kerül 2021-ben átadásra:

A pályázatok és jelölések 2021-től online formában készíthetők el az egyes kategóriák aloldalain. Az onlin pályázati lapok kitöltése megszakíthatő és akár más gépről is folytatható.

A BCSDH tisztségviselői, elnökségi és felügyelői bizottsági tagok NEM jelölhetők.

Határidők:

  • A jelentkezési határidő: július 31. szombat, 23:59
  • A döntőbe bekerült pályázók értesítése: szeptember 11.
  • Eredményhirdetés és díjátadó a BCSDH éves üzleti ebéd október 7.

Az szakmai elbírálás menete:                                                                                                 
A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai:

  • Dr. Bartus Gábor, az NFFT titkára;
  • Márta Irén, a BCSDH igazgatója;
  • Krizsó Szilvia, médiaszakember;
  • Salgó István, az ING Bank szenior tanácsadója korábbi vezérigazgató;
  • Prof Dr. Ürge-Vorsatz Diána, CEU professzora, a Nobel-békedíjas IPCC munkacsoportjának alelnöke,

A zsűri tagjai a jelölteket egymástól függetlenül, önállóan értékelik. Az egyéni értékelő lapok alapján a BCSDH összesíti a pontokat az egyes pályázatokra vonatkozóan, majd ezt az eredmény eljuttatja a zsűri minden egyes tagjának. A zsűri az összesített pontok alapján állítja össze a döntőbe jutott pályázatokat, amelyek közül egy közös egyeztetés során választja ki a díjazottakat.

A BCSDH fenntartja a jogot, hogy amennyiben a beérkezett jelölések nem megfelelő színvonalúak, az adott kategória díját nem adja ki.

A pályázatok értékelésekor kiemelt jelentősége van a rendelkezésre bocsátott információk minőségének, megbízhatóságának, ezért kitöltéskor kérjük törekedjen arra, hogy a jelöléshez kapcsolódó legfontosabb tényeket bemutassa.

A pályázatok egész terjedelmükben akár közlésre kerülhetnek a bcsdh.hu weboldalán.

A 2017-es év díjazottjait itt a 2018-as év díjazottjait itt, a 2019-es év díjazottjait  itt , a 2020-as év díjazottjait pedig itt találja. Gratulálunk nekik!

Köszönjük 2021-es támogatóinknak:

 

“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az elsők között kaptam meg a BCSDH Fenntartható Jövőért díját. Ez az elismerés megerősített abban, hogy jó úton járok amikor következetesen alkalmazom a fenntarthatóság és az innováció elveit. A jövőben is igyekszem e szerint dolgozni.”

Károlyi László, vezérigazgató, Legrand Zrt.