FUSIONS Regionális Workshop – 2015. június 3.

partnerek

Június 3-án rendezi meg a FUSIONS regionális workshopját Budapesten, az Experidance Házban. A FUSIONS projekt célja az élelmiszerveszteségek és –pazarlás csökkentése a teljes élelmiszerláncon belül Európában. Az eseményen bemutatásra kerülnek a projekt céljai és eddigi eredményei.

A konferencián előadások hangzanak el a témával kapcsolatos kutatás/mérés, jogszabályi környezet és szociális innovációk területéről. Az egyes blokkokban az előadásokat követően konzultációs szekciókat is tartunk, melyeken számítunk a jelenlevők aktív részvételére.

A rendezvényt a Hohenheimi Egyetem Bioökonómiai Kutatási Központja, a FUSIONS közép-kelet európai regionális koordinátora szervezi, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével.

Az esemény minden, a témában érintett és érdeklődő szakember számára nyitott és ingyenes (a részvétel regisztrációhoz kötött, a helyek száma korlátozott). A rendezvényen angol-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni:

https://bioeconomy.uni-hohenheim.de/112601?&L=1

További információk a FUSIONS projektről: www.eu-fusions.org

A rendezvény részletes programja:

09:00 – 09:30 Regisztráció
09:30 – 10:00 A projekt koordinátor köszöntője és a projekt általános bemutatása :  Toine Timmermans – Wageningen University (NL)
10:00 – 11:45 1. Blokk: Élelmiszerhulladékok mennyisége
10:00 – 10:15 Bevezető előadás: Klaus-Rainer Bräutigam – Karlsruhe Institute of Technology (D)
10:15 – 11:00 A FUSIONS tevékenysége az élelmiszerhulladékok összmennyiségének mérése területén : Silvia Scherfhaufer – Universität für Bodenkultur Wien (Austria)
11:00 – 11:45 Konzultáció, visszajelzések gyűjtése
11:45 – 12:30 Ebéd
12:30 – 14:30 2. Blokk: Szabályozási környezet
12:45 – 13:00 Bevezető előadás: Madarász István (Földművelésügyi Minisztérium)
13:05 – 13:45 A FUSIONS tevékenysége az élelmiszerpazarlással kapcsolatos szabályozások felmérése és optimalizációja területén: Silvia Gaiani – University of Bologna (Italy)
13:45 – 14:30 Konzultáció, visszajelzések gyűjtése
14:30 – 14:45 Kávészünet
14:45 – 16:15 3. Blokk: Szociális innovációk
14:45 – 15:00 Bevezető előadás: Krubl Yvette (METRO Kereskedelmi Kft.)
15:00 – 15:45 A FUSIONS tevékenysége az élelmiszerpazarlással kapcsolatos szociális innovációk területén: Tim Luckett –  WRAP – Waste & Resources Action Programme (UK)
15:45 – 16:15 Konzultáció, visszajelzések gyűjtése
16:15 – 16:30 Összefoglalás, zárás