Interjú Kovács Ágnessel, a Sió-Eckes ügyvezető igazgatójával – Változásvezető díj nyertes

 

Kovács Ágnes, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója, Változásvezető kategóriában  vehette át a “Fenntartható jövőért” díjat. Ágnes emberileg és szakmailag egyaránt példaértékű egyéniség, aki innovatív, előremutató megoldásokkal erősíti vállalatát. Mind az üzleti eredmények és az emberek menedzsmentje terén kimagaslóak a tevékenységei. Számára a hangsúly a fenntarthatóságra való törekvéseken van, amely még járvány alatt sem lassulhat le. Az utóbbi időszakban a dolgozók egészsége és munkahelyeik megtartása volt az elsődleges szempont. Az ügyvezető igazgatóval folytatott interjút a következőkben olvashatják.

Miért tartja fontosnak a fenntarthatóságért tett vállalati és vezetői erőfeszítések, eredmények elismerését?

A szélesebb értelemben vett fenntarthatóság az elmúlt két év során a SIÓ-Eckes stratégiai alapjává vált. A 6 pillérre épülő fenntarthatósági stratégiánk (Fenntartható Gyümölcslé, Klímavédelem, Csomagolás, CSR, Munkavállalók, Egészséges Táplálkozás) keretén belül már több fontos eredményt sikerült elérnünk, többek között a NAK TechLab programján belül dolgozunk a hazai baracktermesztés versenyképességének és fenntarthatóságának támogatásán, szennyvízkibocsátást csökkentő RO berendezést telepítettünk a gyárban, vagy éppen biológiailag lebomló szívószálat vezettünk be. CSR területen pedig továbbfejlesztettük a 12 éve sikeresen működő Köszönjük, SIÓ! iskolatáska programunkat. A munkát folytatjuk sok tervünk van a jövőre nézve, hiszen a fenntarthatóságot folyamatos, teljes vállalatot érintő feladatként tekintjük. Példaként kiemelném, hogy a vállalatcsoport 2021-ben már klímasemlegessé válik. A BCSDH Változásvezető díj elnyerése nagyon fontos elismerés az egész cég számára, hiszen külső validációt jelent arra, hogy törekvéseinkkel jó úton járunk. Biztos vagyok benne, hogy ez az elismerés is hozzájárul majd a csapatom lendületének és lelkesedésének fenntartásához a jövőre nézve.

 

Ön az első női vezető, aki átveheti ezt a díjat. Mit jelent Önnek ez az elismerés?

Véleményem szerint a világnak most nagyobb szüksége van agilis vezetőkre, mint valaha. A pandémia olyan környezetet teremtett, ahol az empátia, a rugalmasság, nyitottság az új megközelítésekre, innováció az eddigieknél is nagyobb szerephez jutó tulajdonságok a munkavállalók és a vállalkozások védelme érdekében. Személy szerint is sokat jelent nekem a díj, hiszen általa az elköteleződésem a fenntarthatóság és a jövőbe mutató újszerű megoldások iránt is igazolást nyert. Bízom benne, hogy az elismeréssel sok nőtársamnak tudok példát mutatni és ösztönözni őket, hogy mindig higgyenek céljaik elérésében és a csapatukban.

Az Ön méltatásában is jelentős hangsúly került a pandémia alatt is folytatott fenntarthatósági projektekre. Mely tevékenységüket tartja a legnagyobb hatásúnak, melyre a legbüszkébb?

A pandémiához kapcsolódóan a legfontosabb célunk a munkavállalók egészségének támogatása és a munkahelyek megőrzése. Ennek érdekében elsőként biztonságos munkahelyi feltételeket teremtettünk, majd olyan belső intézkedéseket vezettünk be, amelyek az iparág számára kedvezőtlen piaci környezetben is védték a munkahelyeket. Bevezetésre került a tavaszi hullámban bizonyos, érintett munkakörök esetén a rövidített munkaidő, amelynek keretében az állami támogatáson felüli bérösszeget a SIÓ-Eckes pótolta, így minden munkavállaló 100%-os bruttó bért kapott ebben az időszakban is. Emellett kapacitásbővítéshez kapcsolódó állami támogatásra is sikeresen pályázott a cégünk tavasszal, ezzel is erősítve a hosszú távú partneri együttműködéseket, ebben a fenntarthatósághoz kapcsolódó kezdeményezések kiemelt szerepet kapnak. Vállalati Társadalmi Felelősségvállalási programunk keretében pedig a kórházakat gyümölcslével és pénzadománnyal is támogattuk.