Interjú Szundy Olivérrel, a Grundfos Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával – Társadalmi felelősségvállalás díj nyertes

Szundy Olivér, a Grundfos Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Társadalmi felelősségvállalás kategóriában vállalata képviseletében vehette át a “Fenntartható jövőért” díjat. „Biztonság és stabilitás COVID19 idején is” című megoldásukban egyértelműen megjelenik a szemléletük komplexitása és a partnerség szelleme kiemelkedő fontosságú az érdekelt felekre összpontosítva. A dolgozóik egészsége mindenek felett áll, emellett a helyi kórházak anyagi támogatása is helyett kapott.  Az ügyvezető igazgatóval folytatott interjút a következőkben olvashatják.

 

Miért tartja fontosnak a Fenntartható jövőért díjat, a fenntarthatóságért tett vállalati és vezetői erőfeszítések, eredmények elismerését?

A Grundfos egy olyan vállalat, amelyiknek a stratégiai célkitűzése a föld életminőséggel, klímával és vízzel kapcsolatos kihívásait enyhíteni. Így ebben a kérdésben vezetőként a mindennapokban is ezt képviseljük minden döntésünkben, példát mutatunk a munkatársainknak. Az elismerések, díjak objektív és direkt visszajelzést adnak minden kollégánknak, hogy a megtett erőfeszítések közelebb visznek a célkitűzéseinkhez. Személyes tapasztalatom, hogy minden munkatársunk nagyon büszke tud lenni, amikor a Grundfos csapata ilyenben részesül.       

Mely társadalmi felelősségvállalási programukat, a pandémia alatt tett intézedéseiket tartja a legnagyobb hatásúnak, mások által is követendőnek?

Én talán a legnehezebb időkben a rendszeres, teljesen őszinte és egyenes kommunikációnkat tartom az egyik legfontosabb elemnek. Fontos tudnia minden munkatársunknak, hogy biztos kézben vannak a vállalat ügyei, a vezetőség elsősorban az Ő egészségük és munkahelyeik megvédését tartja szem előtt.

Mit jelent a Grundfos számára és az Ön számára ez az elismerés?

Büszkeséget, ami MINDEN MUNKATÁRSUNK becsületes munkájának és helytállásának a gyümölcse, a díj egyben komoly felelősséggel is jár, hisz mostantól a mai szint a minimum elvárás.