Erasmus+

ISSUE – Innovatív megoldások a fenntarthatóság oktatásba való beültetéséért/Innovatív megoldások a Fenntarthatósági Oktatásért (Innovative Solutions for Sustainability in Education)

“Kifejleszteni olyan oktatási eszközöket, amelyek a fenntartható fejlődési alapelveken és célokon alapulnak”

https://www.issue-project.eu/

Az ISSUE projekt azzal a céllal jött létre, hogy létrehozzon számos olyan fenntartható fejlődési célokon alapuló oktatási eszközt, amely felsőoktatási intézmények által adaptálható. A fenntarthatóságot minden szervezetnél tudáson, elköteleződésen, együttműködésen és innováción keresztül kell beágyazni. A felsőoktatási intézményeknek biztosítaniuk kell azt, hogy a vezetésük, karaik, dolgozóik és tanulóik ne csupán megértsék a fenntarthatóságot, de legyen elég kapacitásuk arra, hogy fenntarthatóan cselekedjenek, valamint támogassák a fenntartható gyakorlatokat. Ezért is kerül kifejlesztésre egy olyan tartalom és eszközrendszer a fenntartható fejlődés számos kérdését érintve, amely modern pedagógiai nézeteket vall, valamint az egyetemek különböző célcsoportjaira van szabva.

A projekt feladatai:

  • A felsőoktatási szektor integrált jelentésének elkészítéséhez szükséges kézikönyv létrehozása,
  • Tanulmányutak szervezése a fenntartható fejlődés fókuszú tanterv fejlesztéssel kapcsolatban, beleértve jó gyakorlatok és esettanulmányok bemutatását,
  • Fenntarthatósági eszköztár fejlesztése a felsőoktatási intézményeknek (21 napos tréning program kihívás, Jövőbeli Fenntarthatósági vezetők tréning programja, Zöld Iroda stratégiai eszközkészlete és iránymutatások, Szabadulószoba amely az SDG-kre fókuszál),
  • Több regionális és nemzetközi esemény szervezése azzal a céllal, hogy a projekt eredményei különböző érintettek között terjeszthetőek legyenek.

ISSUE projekt partnerek:

Több információt a projektről itt olvashat: https://www.issue-project.eu/