No Plan(et) B: szabadulószoba a fenntartható fejlődési célok mentén – BGE

A „No Plan(et) B” szabadulószobát az ISSUE (Innovative Solutions for SUstainability in Education) ERASMUS+ projekt keretében fejlesztette a Budapesti Gazdasági Egyetem, szakmai partnerként a BCSDH is aktívan közreműködött. A játékot a BGE szakértői és egy külsős, szabadulószobákra specializálódott csapat fejlesztette ki.

Magyarország első fenntarthatósági témájú szabadulószobája innovatív módszertannal, az élményalapú tanulás elve mentén játszva vezet végig minket a 17 fenntartható fejlődési cél (SDG) alapelvén, amely ideális céges csapatépítésre, a fenntarthatóság témájának mélyítésére.

A játék a (nem is annyira) távoli jövőben játszódik, amikor a Föld hamarosan élhetetlenné válik. A játékosokat egy mentőexpedícióra küldik egy űrhajóval, ami új, élhető bolygót keres. A játék első perceiben videóüzenetet kapnak az űrhajó előző Kapitányától, aki elmondja, hogy felelőtlen gondolat mindig új bolygóra költözni, ehelyett a Földet kell hosszú távon is élhetővé tenni. Ezzel a játék elindul, az űrhajón utazók feladata pedig visszafordítani azt a Föld felé. Ezt azonban csak akkor tudják megtenni, ha megoldják a kapitány feladatait, melyek mind-mind a fenntartható fejlődési célokra fókuszálnak.

Technikai tudnivalók:

  • javasolt létszám: 3-5 fő / játék
  • eddigi leggyorsabb játékidő: 75 perc
  • nehézség: 4/5
  • a játékot szakképzett facilitátor (játékmester) vezeti
  • elérhető magyarul és angolul

További információ és kapcsolatfelvétel: