Munkacsoportok

A BCSDH egyedülálló platformot kínál az üzleti élet számára a versenyen kívüli való együttműködéshez, hogy nagy hatású, megvalósítható megoldásokat kínálhasson az SDG-k legnagyobb kihívást jelentő fenntarthatósági problémáira.
A munkacsoportjainkat is tagjaink vezetik, biztosítva a teljes elkötelezettséget és részvételt. A munkacsoportjainkat és a szakmai programjainkat meghívott tudományos és civil szakértők segítik, hogy az eredmények valóban széleskörűen megalapozottak lehessenek.

Munkacsoportjainkra tagvállalataink első számú vezetőit, illetve a tagvállalatok fenntarthatósággal foglalkozó szakmai vezetőit várjuk.

A munkacsoporthoz való csatlakozási szándék jelzéséhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Jelentkezésének elfogadásáról emailben tájékoztatjuk.

A munkacsoportjaink leírásaihoz görgessen lentebb.

Munkacsoport-jelentkezés:

Név

ESG munkacsoport

Nagy Gréta
CEO, Dandelion
munkacsoport vezető

A BCSDH ESG munkacsoportja 2020 szeptemberében alakult, mivel a fenntarthatósági és ESG jelentések különös figyelmet kaptak mind a kormányzati, mind pedig a vállalati szférában. A munkacsoport célja a már létező, fenntarthatósági teljesítménymutató rendszerek áttekintése, megismertetése, stratégiai útmutatás, ajánlás vállalatvezetőknek és a kapcsolódó sikeres vállalati gyakorlatok bemutatása.

A munkacsoport vezetője Nagy Gréta, a Dandelion Kft. ügyvezető igazgatója, a tevékenységeit a BCSDH részéről Galambosné Dudás Zsófia irányítja.

A munkacsoport ülések időpontjai 2023-ban

 • február 2.            – IFUA Horváth&Partners
 • április 27.            – Randstad
 • szeptember 27.   –
 • november 9.       –

Elért eredmények és jövőbeli munkaterv:

A munkacsoport alakulóülését kiemelkedően magas számú felsővezetői részvétel jellemezte, az érdeklődés pedig továbbra is magad szinten tudott maradni. A tagok elfogadták a munkacsoport célját, elvárásaikat megosztották a szervezettel. A munkacsoport tagjainak javaslatára a 2021-es évben egy rövid státuszfelmérő kérdőív készül el, melyet a munkacsoport tagok részére véleményezhetnek, tavasszal pedig kiküldésre kerül a BCSDH tagok részére. A kérdőív a BCSDH teljes tagságáról szeretne képet kapni a fenntarthatósági hatásmérés, jelentés kapcsán. Ez adja majd az alapját a szakmai munkának, támogatást nyújt a konkrét igények felméréséhez, és későbbiekben az eredmények mérésének is. Minden munkacsoport ülésen konkrét működő példák kerülnek bemutatásra, melyek inspirációként hathatnak a tagokra.

A munkacsoport igyekszik figyelemmel kísérni a tagok fejlődését a jelentések tekintetében a státuszhoz képest, ezek alapján pedig kidolgozásra kerül majd egy ajánlás a vállalatvezetőknek, mely alapjául szolgálhat a tagok előrehaladásának.

Az esemény során egy céget továbbra is egy ember képvisel a megbeszélés hatékonysága érdekében. A megbeszélés nyelve magyar, tolmácsolás nélkül.

Race to Zero Munkacsoport

Pesti Tímea
CEO, Leaseplan
munkacsoport vezető

A karbonsemleges gazdaságra való mielőbbi áttérés verseny előnyt jelenthet az abban élenjáró cégek számára. Ebben az átmenetben szeretnék tagvállalatainkat támogatni a globális, hazai trendek, szabályozások és üzleti megoldások megismertetésével.

munkacsoport vezetője 2022-től Pesti Tímea, a LeasePlan Hungária Zrt.  vezérigazgatója, a tevékenységeit a BCSDH részéről Márta Irén, igazgató, valamint Nagy Andrea, szakmai projekt vezető irányítják.

A 2021-ben alakult munkacsoport célja, hogy szakmai ismereteket és jó példákon keresztül konkrét segítséget nyújtson tagvállalatai számára a konkrét klímavállalások megtételéhez, valamint az Action2020 program klíma évében kidolgozott ajánlásokat a Time to Transform 2030 programmal összhangban partnerségben formálja tettekké a 2021-ben alapított Net Zero Advisory Board-al együttműködésben.

A munkacsoport 3 alkalommal találkozik személyesen, vagy online formában, résztvevői a BCSDH tagjai.

A munkacsoport ülések időpontjai 2023-ban:

 • március 7.
 • április 13.
 • szeptember 5.
 • november 16.

Körforgásos Gazdaság Munkacsoport

Takács Ivett
Projekt menedzser, BCSDH
munkacsoport vezető

A körforgásos gazdaságra való áttérés napjaink nagy üzleti lehetősége. A BCSDH küldetése, hogy támogassa tagvállalatait abban, hogy ne követői, hanem aktív formálói legyenek az eljövendő változásoknak, a globális trendeknek. Ehhez kapcsolódóan alakult meg a munkacsoport, aminek célja a körforgásos üzleti gyakorlatok megosztása.

A munkacsoport évente 3 alkalommal találkozik személyesen, vagy online formában, résztvevői pedig a Körforgásos Gazdaság Platform tagjai.

A munka fókuszában a tudásmegosztás, az innováció és az edukáció áll. A munkacsoport a Körforgásos Gazdaság Summit és a Körforgásos Gazdaság Akadémia előkészítésén dolgozik.

A munkacsoport vezetője Takács Ivett, a Körforgásos Gazdaság Platform projekt menedzsere. A munkacsoport szervezésében aktívan részt vesz Horváth Bálint, a Holland Királyság Nagykövetségének körforgásos gazdaság szakértője.

munkacsoport ülések időpontjai 2023-ban:

 • március 2. – ALTEO
 • szeptember 13. – Progress Étteremhálózat Kft. (McDonald’s)

Társadalmi Tőke Munkacsoport

Kelemen Attila
Elnök, ProSelf
munkacsoport vezető

A munkacsoport célja, hogy tagjaink társadalmi hatását összehangolja és rajtuk keresztül pozitív, fenntartható szemléletváltozást érjen el. A munkacsoport „A jövő vezetői” tehetségprogram életrehívója és felelőse, folyamatos értékeléssel és fejlesztési javaslatokkal támogatja annak munkáját és működését. Emellett szakmailag támogatja az Alumni szervezet tevékenységét és programját is.

Olyan szakemberek vesznek részt a közös munkában, akik elkötelezettek a fenntarthatóság és a társadalmi értékek mellett, illetve foglalkoztatják a vállalatok társadalmi hatásával és szemléletformálásával kapcsolatos kérdések.

A munkacsoport évente két-három alkalommal tart ülést általában Budapesten vagy videokonferencián, emellett a találkozókon megbeszéltek szerint további anyagok kerülnek véleményezésre kiküldésre e-mailben a tagoknak.

A munkacsoport vezetője Kelemen Attila, a ProSelf alapítója és elnöke, tevékenységét a BCSDH részéről Szederkényi Zita, „A jövő vezetői” tehetségprogram vezetője fogja össze.

A munkacsoport ülések időpontjai 2023-ban:

 • március 21.
 • április 27. ESG munkacsoporttal közösen
 • október 19.

Kommunikációs munkacsoport

Chikán-Kovács Eszter
Kommunikációs menedzser, BCSDH
munkacsoport vezető

A munkacsoport célja, hogy a tagvállalatok fenntarthatósággal kapcsolatos kommunikációs esettanulmányai, kommunikációs dilemmái, jó példái bemutatásra kerüljenek, illetve, hogy hatékonyan támogassa a BCSDH kommunikációját szakmai javaslataival, a tagvállalatokkal fennálló kommunikációs szinergiák hatékonyabb használatával, annak a közös célnak alárendelve, hogy a BCSDH minél hatékonyabban és minél szélesebb körben tudja elérni céljait a fenntarthatóság terén.

A munkában a tagvállalatok elsősorban kommunikációval, döntéshozói kapcsolatokkal foglalkozó vezetői, munkatársai vesznek részt, olyan szakemberek, akik elkötelezettek a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás mellett.

A munkacsoport évente általában három alkalommal ülésezik Budapesten vagy Teams meeting keretében, online, emellett a találkozókon megbeszéltek szerint további anyagok kerülnek véleményezésre kiküldésre e-mailben a tagoknak.

A munkacsoport vezetője Chikán-Kovács Eszter, a BCSDH kommunikációs menedzsere.

A munkacsoport ülések időpontjai 2023-ban:

 • március 23.
 • június 13.
 • szeptember 26.