Rólunk

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) előremutató gondolkodású több, mint 140 fenntartható vállalat vezérigazgatójának közössége, együtt dolgozva a rendszerátalakítások felgyorsításán, amelyek a klímasemleges, természet pozitív és igazságosabb jövőhöz szükségesek. Célunk, hogy olyan modellváltások történjenek és olyan üzleti megoldások szülessenek Magyarországon, amelyeknek valódi hatásuk van  és más vállalatokra való kiterjesztésük révén valódi válaszokkal szolgálhatnak a hazai kihívásokra.

A BCSDH egyedülálló platformot kínál az üzleti élet számára a versenyen kívüli együttműködéshez, ajánlások kidolgozásával, jó példák bemutatásával segítjük a vállalatok közötti tudásmegosztást, hogy ezekre a kihívásokra közösen válaszokat találjunk. Konstruktív üzleti megoldások kidolgozására és közös cselekvésre ösztönözzük tagvállalatinkat és az üzleti szférát. A vállalatvezetőkkel, közel 200 vállalati, civil és tudományos szakértőt bevonva, minisztériumokkal, partnerszervezetekkel, nagykövetségekkel együttműködve térképezzük fel az akadályokat és lehetőségeket, találjuk meg a megoldásokat és képviseljük az üzlet hangját a fenntarthatósági kérdésekben.

140+

tagvállalat

A magyar

GDP közel 40%-a

A WBCSD

világhálózatának

tagja

Küldetésünk

A BCSDH küldetése a felelős és értékteremtő üzleti tevékenység sikerességének növelése révén a fenntartható világ felé történő átmenet felgyorsítása. Víziónk 2050-re egy olyan világ megteremtése, amelyben több mint 9 milliárd ember él jóllétben, a Földünk eltartóképességének határán belül.

Küldetésünk és jövőképünk ambiciózus. A hosszú távú és fenntartható változás előmozdítása nem könnyű feladat a rendkívül összetett és kapcsolatokkal átszőtt világunkban. Mára már nem létezik elszigetelt probléma, a változások bolygónk minden pontján éreztetik hatásukat. A fokozatos átalakulás már nem elegendő a világ legsürgetőbb kihívásainak megoldásához.

BCSDH értékajánlat

Azok területek, ahol szervezetünk leginkább tudja segíteni a tagvállalatokat

ÉRTÉK

Segítünk a vállalatoknak a fenntarthatóság stratégiai szintre emelésében.

HATÁS

Együttműködünk a vállalatokkal, hogy felgyorsítjuk a fenntartható világba történő átmenetet.

KÖZÖS
HANG

Platformot biztosítunk az együttműködésre és a világ számára fontos hatások és tagvállalataink értékeinek bemutatására.

Tagság

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért előremutató gondolkodású vállalatok első számú vezetői által irányított szervezet, mely aktivizálja az üzleti világot a gazdaság, a társadalom és a környezet szempontjából egyaránt fenntartható jövő kialakításáért.

A szektorok és vállalatok közötti együttműködés az egyetlen út egy biztonságos és ellenálló világ megteremtéséhez, ahol a valóban fenntarthatóan és transzparensen működő piaci szereplők sikeresebbek, a jóllét szélesebb körben és egyenlőbb arányban érinti a társadalmat.

Tagjainkhoz hasonlóan mi is úgy véljük, hogy a társadalmi és környezeti hatások a pénzügyi eredményekbe való integrálásával a vállalkozások csökkenthetik üzleti kockázatukat, jobb döntéseket hoznak.

Szervezet

Elnökség

Felügyelő Bizottság

Pallaghy Orsolya

Pallaghy Orsolya

elnök

gazdasági igazgató, DRV Zrt., magánszemély tag

Dr. Fazekas Orsolya

Dr. Fazekas Orsolya

felügyelő bizottsági tag

jogi tanácsadó, Havranek Családi Farm

 Kocsány János

Kocsány János

felügyelő bizottsági tag

ügyvezető igazgató, Graphisoft Park SE

Munkatársak