Szakmai programok

Célunk, hogy szakmai programjaink mentén olyan modellváltások történjenek és olyan üzleti megoldások szülessenek Magyarországon, amelyek valódi hatással vannak a klímaváltozásra és más vállalatokra való kiterjesztésük révén valódi válaszokkal szolgálhatnak a hazai kihívásokra.

Time to Transform 2030

A vállalatoknak kell a változások élére állni. Most a cselekvés ideje jött el.

A BCSDH az évtizedet meghatározó Time to Transform 2030 programja egy szűk időablak rendszereink alapvető és azonnali átalakítására, ahol a vállalatoké a vezető szerep.

Az Action2020 Magyarország program eredményeire alapozva a Time to Transform 2030 megragadja a változást, és a szavakat tettekre váltja egy méltányosabb, rugalmasabb és fenntarthatóbb jövő érdekében.

Race to Zero

Az azonnali cselekvésen van a hangsúly, ebben segíti a BCSDH az üzleti szektort. A klímasemleges működésre való áttérés, illetve a klímaadaptáció, legyen az adott vállalat bármely iparágban, fontos feladat és az üzleti szektor versenyképességét jelentősen befolyásoló tényező. Ehhez a célhoz segít a BCSDH a vállalatoknak konkrét vállalásokat tenni és üzleti megoldásokat találni.

A jövő vezetői tehetségprogram

A jövő kihívásai nagy részben fenntarthatósági kihívások, amelyeket minden vállalatvezetőnek és munkatársnak ismernie és kezelnie kell. Ebből a megfontolásból indította el a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogramját az Üzleti Világtanács (WBCSD) globális programját alapul véve. Célja, hogy a jövő vezetőinek bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és már működő üzleti gyakorlatait, segítve őket abban, hogy vezetői pályájuk során ezen elvek mentén hozzák meg üzleti döntéseiket.

Körforgásos Gazdaság Platform

A körforgásos gazdaságra való áttérés napjaink nagy üzleti lehetősége. A koncepció lényegét a legtöbb gazdasági szereplő még nem ismeri mélyrehatóan, holott ezen modell alkalmazásával növelhető a világgazdaság rugalmassága, valamint könnyebbé válik az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodás és az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak elérése is.

A magyarországi Körforgásos Gazdaság Platform, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), a Holland Nagykövetség és az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére jött létre 2018-ban.

zetői pályájuk során ezen elvek mentén hozzák meg üzleti döntéseiket.

ESG

Ahhoz, hogy a rendszerszintű változások bekövetkezzenek, elengedhetetlen az átláthatóság, hogy a befektetési és pénzügyi döntések a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével szülessenek. Egyre inkább létfontosságú az ESG kritériumok beültetése a döntéshozatalba.

ESG munkacsoportunk célja, hogy a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) információk megértésével segítsük a vállalatokat a kockázatok megértésében, mérésében és kezelésében, versenyelőnyök kiaknázásában és új lehetőségek feltárásában.

Nemzetközi projektek

Szakmai céljaink egy részét nemzetközi projekteken keresztül, partnereinkkel karöltve érjük el. Fontos eszközök ezek a projektek a BCSDH hatásának kiterjesztésére.

Munkacsoportok

A BCSDH egyedülálló platformot kínál az üzleti élet számára a versenyen kívüli való együttműködéshez, hogy nagy hatású, megvalósítható megoldásokat kínálhasson az SDG-k legnagyobb kihívást jelentő fenntarthatósági problémáira.

A munkacsoportjainkat tagjaink vezetik, biztosítva a teljes elkötelezettséget és részvételt. Programjainkat is nagyobb részben tagvállalatink finanszírozzák támogatási rendszerünkön keresztül, de partnerszervezeteink eseti támogatása is segíti, hogy még nagyobb hatást tudjunk elérni.

A munkacsoportjainkat és a szakmai programjainkat meghívott tudományos és civil szakértők segítik, hogy az eredmények valóban széleskörűen megalapozottak lehessenek.