Körforgásos Gazdaság Platform

A körforgásos gazdaságra való áttérés napjaink nagy üzleti lehetősége. A koncepció lényegét a legtöbb gazdasági szereplő még nem ismeri mélyrehatóan, holott ezen modell alkalmazásával növelhető a világgazdaság rugalmassága, valamint könnyebbé válik az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodás és az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak elérése is.

A magyarországi Körforgásos Gazdaság Platform, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), a Holland Nagykövetség és az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére jött létre 2018-ban. 101 vállalat és szervezet csatlakozott a Platformhoz, melynek célja a körforgásos gazdasági modellre történő átállás felgyorsítása tudásmegosztással, közös projektek, együttműködések létrehozásával.

Ahhoz, hogy a modellváltás beinduljon és teret nyerjen, összefogásra és tudásmegosztásra van szükség a vállalati, a kormányzati és a tudományos szféra részvételével. A BCSDH-nak és partnereinek kiemelt szerepe van a szemléletváltás és a közös gondolkodás megteremtésében, az egy irányba gondolkodó és cselekvő változásvezetők közösségformálásában, és az üzleti megoldások megosztásában, melyek valódi változást eredményeznek.

Platform aláírók

Minden olyan vállalatot, szervezetet várunk az aláírók közé, amely elkötelezett, hogy aktív munkájával, tevékenységével, tudásmegosztással, közös projektek, együttműködések létrehozásával segítsen a körforgásos gazdaságra való átmenet felgyorsításában.

101 aláíró, 2024.01.01-es állapot szerint

Körforgásos Gazdaság Akadémia

2020-ban publikáltuk a körforgásos gazdaság hazai helyzetéről szóló felmérésünk, mely alátámasztotta az igényt, miszerint szükség van az innovációra, az üzleti megoldások megosztására, illetve az edukációra. A Körforgásos Gazdaság Akadémiát az edukáció folytatására, a tavalyi Körforgásos Gazdaság Webinárium-sorozat mintájára indítottuk el a Holland Nagykövetség szakmai támogatásával. A három alkalomból álló Akadémia során három specifikus témát járhattak körbe a résztvevők szakértők segítségével.

„Úton Magyarország körforgásos gazdaságot célzó nemzeti stratégiája felé” – Körforgásos Gazdaság Akadémia I.

2023. április 4-én nagy érdeklődés mellett elstartolt a Körforgásos Gazdaság Akadémia. A webinárium-sorozat első eseményén a 2023. március végén lezárult „A körforgásos gazdaság bevezetése és a hulladékgazdálkodás…

Nemzetközi és hazai példák a körforgásos építészetben – Lezárult a Körforgásos Gazdaság Akadémia

2022. június 7-én zárult a Körforgásos Gazdaság Akadémia, melynek utolsó alkalmán a körforgásos építészeti megoldásokat ismerhettek meg a résztvevő vállalatok képviselői. A webinárium-sorozat utolsó alkalmát online, a…

Körforgásos Gazdaság Summit

Immár hagyomány, hogy 2019-től kezdve minden év novemberében megrendezzük a Körforgásos Gazdaság Summit-ot, a BCSDH, a Holland Nagykövetség és az ING Bank szervezésében. A konferencia középpontjában a körforgásos gazdaságra való átállás lehetőségei és nemzetközi, és hazai jógyakorlatok bemutatása áll.

A körforgásos gazdaság megállíthatja a biodiverzitás csökkenését – beszámoló a Körforgásos Gazdaság Summitról

Napjainkban a biológiai sokféleség csökkenésének több mint 90%-a a természeti erőforrások kitermelésének és feldolgozásának következménye. 1 millió fajt fenyeget a kihalás veszélye 2050-re. A világ teljes GDP-jének több…

Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2022

Hogyan tovább Ember? - A felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója2022. november 17. Budapest. Helyszínen és távolról videón is várunk!13. alkalommal hívjuk össze a magyar társadalom és gazdaság felelőseit,…

Kapcsolódó szakmai anyagok

Üzleti megoldások

Kapcsolat