ESG

Ahhoz, hogy a rendszerszintű változások bekövetkezzenek, elengedhetetlen az átláthatóság, hogy a befektetési és pénzügyi döntések a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével szülessenek. Egyre inkább létfontosságú az ESG (Environmental, Social and Governance / környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumok beépülése a döntéshozatalba.

2020 szeptemberében azzal a céllal hívtuk életre ESG munkacsoportunkat, hogy segítsük a vállalatokat Az ESG területén jelentkező kockázatok megértésében, mérésében és kezelésében, a versenyelőnyök kiaknázásában és új lehetőségek feltárásában.

2021-ben felmérést végeztünk tagvállalataink körében, hogy megismerjük a szervezetek ESG jelentés tekintetében tett lépéseit, ismereteit és jövőbeni terveit.
Együttműködések életre hívásával, konkrét eszközök, útmutatások, esettanulmányok segítségével, valamint tréning lehetőségek kidolgozásával segytjük, hogy idővel az ESG-teljesítmény mutatók beépülhessenek az általános üzleti és pénzügyi rendszerekbe.

Együtt dolgozunk, hogy javítsuk a döntéshozatalt és a nyilvános jelentéstételt, aminek hatására az egész pénzügyi rendszer képes az átalakulásra, előnyhöz juttatva a valóban fenntartható és transzparens piaci szereplőket.

A vállalatvezetők egyöntetűen fontosnak tartják az ESG kritériumok beépítését a vállalati döntéshozatalba, a munkacsoport tagjai közösen határozták meg az éves célokat a felmerülő kihívások és igények mentén.

Kapcsolódó hírek

Amit nem mérünk, azt nem tudjuk befolyásolni

Egyre erősödő elvárás a befektetők és a fogyasztók részéről, hogy a vállalatok számot adjanak nem-pénzügyi teljesítményükről is. De milyen módszerekkel lehet mérni és értékelni a fenntarthatósági teljesítményt? Milyen…

Egyre több magyar vállalatot is érint 2025-től a kötelező nem pénzügyi jelentéstétel

Vajon mi vár a hazai vállalatokra az Európai Parlament által november 10-én elfogadott fenntarthatósági jelentéstételi irányelv kapcsán (CSRD)? 2025-től kezdve egyre több vállalat köteles lesz jelenteni nem pénzügyi teljesítményéről,…

Hogyan épülnek be az ESG szempontok a vállalati működésbe?

Hogyan épülnek be az ESG szempontok a vállalati működésbe? Ennek elméletéről és gyakorlati megvalósulásáról is szólt a BCSDH ESG munkacsoport ülése. Az elméleti háttér mélyítése során megismerhettük a WBCSD új, ún.…

ESG adatgyűjtés a három láb mentén

Idén első alkalommal találkozott személyesen az ESG munkacsoportunk az E.ON székházában. A 15 személyes résztvevő mellett további 20 fő követte online az esettanulmányok bemutatását, illetve az azt követő diskurzust, melyek…

Kapcsolódó szakmai anyagok

Kapcsolat

Támogatók