WWF Water Risk Filter a kockázatok és lényeges területek azonosítására

A vízzel kapcsolatos kockázatok minden vállalatot érintenek, függetlenül attól, hogy mennyi vizet használnak fel. Az éghajlatváltozás felgyorsítja és felerősíti ezeket a kockázatokat, amelyet világszerte rengetegen a saját bőrükön éreznek. Az elmúlt 5 évben a Világgazdasági Fórum a vízzel kapcsolatos kérdéseket a legfontosabb globális kockázatok közé sorolta, amelyek egész iparágakat és országokat sújtó gazdasági és társadalmi károkat okoznak. A vállalatvezetőknek is nagy szerepük van az átmenet felgyorsításában és a rendszerszintű változásokban.

Az élenjáró vállalatok már elkezdtek fellépni a meglévő vízkészletekkel való felelősebb bánásmód érdekében, és megvannak az eszközeik arra, hogy növeljék a vízkészletek ellenálló képességét az éghajlatváltozás hatásaival szemben.

A WWF által fejlesztett Water Risk Filter nagy segítség lehet a vállalatoknak abban, hogy azonosítsák a vízzel kapcsolatos kockázatokat, amely a lényegességi elemzések egyik alapja lehet a témában.

A kockázat lehet:

  • fizikai,
  • reputációs és
  • jogszabályi.

A magyar csapat hazánkra vonatkozóan létrehozott egy bővebb és részletesebb adatbázist, amely:

  • még pontosabban tudja azonosítani a fenti érintettséget,
  • lehetőséget ad arra, hogy a cég egyetlen szűréssel, a vállalat több telephelyére vonatkozóan (koordináták megadásával) lehívja az adatokat és megismerje a kockázatokat,
  • tudományos adatokon alapul, így egy hiteles eszköz a lényegesség vizsgálatában.

A használatot egy letölthető útmutató és az oldalon bemutatott webinar is segíti.

A WWF csapata szívesen fogad bármilyen visszajelzést az eszköz kapcsán, amelyet a jövőben még tovább fejlesztenek majd.

További információ és az eszköz elérése