Nagy Gréta

ügyvezető igazgató, tulajdonos
DANDELION Kft.

Környezetmérnökként végeztem a Széchenyi István Egyetemen, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen először környezetmenedzsment szakmérnöki, majd gazdasági elemző és MBA képesítést szereztem.
2006-ban alapítottam a DANDELION Kft-t, azóta annak ügyvezetőjeként dolgozom. A cégvezetés mellett is részt veszek szakemberként környezetvédelmi és folyamat-optimalizálási projektekben. Az elmúlt 16 évben kollégáimmal olyan innovációkat fejlesztettünk, mint a vállalati szintű ökológiai lábnyom számítás valamint a jogszabályi megfelelőség önértékelésére kialakított GreenLex® szoftver valamint a dolgozói és szervezeti stressz-szint mérésére alkalmazható WorkStressMeter.
A kedvenc munkáim mindig azok voltak, ahol sikerült bebizonyítani az ügyfelek számára, hogy a fenntarthatóság menedzsment szintű integrálása megtérülő befektetés. Az ESG munkacsoport vezetését a BCSDH-n belül ezért is tekintem szívügyemnek. A célom az, hogy a környezetvédelem, fenntarthatóság, munkavédelem és pszichoszociális kockázatértékelés során szerzett gyakorlati és stratégiai tapasztalataimmal támogatni tudjam a BCSDH tagságát munkacsoport vezetőként és elnökségi tagként a jövőben is.
2 gyermekem van, emiatt is elkötelezett vagyok a munka-magánélet egyensúlyának fontosságát illetően. A mindennapok nehézségei közepette a családom és a zene tart egyensúlyban: zongorázom és dobolni tanulok.