A 2020-ban alapított mikrovállalkozásként működő Mielemed MPM Kft. a fenntarthatóságot elősegítő-támogató három fő termékcsalád kereskedelmével és kapcsolódó szaktanácsadással foglalkozik: Miele berendezések forgalmazása, szervize, és felújított berendezések értékesítése; AirQuality AQT légtechnikai szűrő- és fertőtlenítő berendezések forgalmazása komfort, ipari és konyhai területen; Airlite AT légfertőtlenítő építőipari falfestékek forgalmazása kereskedelmi, ipari és lakóingatlanok területén történő felhasználásra.

Az általuk képviselt és értékesített technológiákkal jelentős mértékben járulnak hozzá az építőipar és az üzemeltetett épületek környezeti terhelésének csökkentéséhez, mert kimagasló mértékű hulladék-elkerülést és villamosenergia-megtakarítást tesznek lehetővé.

Fenntarthatósági stratégiájukat négy alappillér mentén fogalmazták meg, úgy mint a túlzott és felesleges fogyasztás visszaszorítása (az átlagosnál jelentősen hosszabb élettartamú termékek és berendezések használata és értékesítése, a lineáris gazdaság helyett a körforgásos gazdaság irányába hatnak és cselekszenek); a digitalizáció és energiatakarékosság (az általuk képviselt technológiák kimagasló energiamegtakarításhoz segítenek hozzá); a társadalmi felelősség (civil és nonprofit szervezetek és alapítványok munkáját segítik, akár önkéntes munkával, akár szolgáltatásuk grátisz biztosításával); valamint a cselekvés és szemléletformálás (azonnali cselekvés halogatás nélkül, példamutatással).

Az egyes fenntarthatósági részterületekre vonatkozóan célkitűzéseiket ezek szellemiségében most fogalmazzák meg, emellett klímavédelmi célkitűzéseik megalkotásában – építőipari beszállítóként – többek között a HuGBC „Zéró Karbon Ajánlás”-át is szem előtt tartják.

Céljuk, hogy az elkövetkező években jól ismert szereplővé váljanak az energiahatékony, fenntartható és egészséges környezet kialakításához szükséges és alkalmas technológiák területén. Ehhez nélkülözhetetlennek tartják a hiteles szakmai szervezetekhez való tartozást annak érdekében, hogy tudományosan megalapozott ismeretekhez jussanak, illetve munkájukat hasznos és eredményes módszerekbe, jó gyakorlatokba fektethessék.