Első születésnapját ünnepelte a MOL Limo

Mozgalmas volt a MOL Limo első éve. 365 nap alatt a felhasználók megtettek 3 millió km-t, több mint 10 millió percet töltöttek a volán mögött és felhasználtak több mint 200 000 kWh energiát, ami megegyezik 100 magyar család átlagos éves villamosenergia fogyasztásával.

​A MOL 2018. január 25-én indította el közösségi autómegosztó szolgáltatását, a MOL Limo-t. A kezdetben 300 autóból álló flotta mára 450 autót számlál, melyben 100 elektromos, valamint 300 benzinüzemű Volkswagen up! és 50 újgenerációs Mercedes-Benz A-osztály jármű áll a felhasználók rendelkezésére. A szeptembertől elérhető prémium kategóriás járművek különösen kedveltek a fővárosiak körében, hiszen kevesebb mint 4 hónap alatt több mint 200 ezer kilométert tettek meg velük.

A szolgáltatás népszerűségét jól mutatja az is, hogy egyetlen év alatt több mint 40 ezer felhasználó választotta. Nemcsak a fiatalok körében népszerű, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a legidősebb regisztrált felhasználónk 89 éves. A közösség tagjai több mint 10 millió percet töltöttek a volán mögött, ami 19 teljes évet tesz ki.

A szolgáltatás indulása óta folyamatosan bővült a Limo-zóna is, így a kezdeti 60 km2-es terület mára már 77,5 km2-re nőtt, párhuzamosan a flotta bővítésével. Így 1 km2-en belül továbbra is átlagosan 6 autót találhatnak a felhasználók, ami azt jelenti, hogy sétatávolságban átlagosan 5 percen belül elérhetők az autók.

Rendkívül mozgalmas év van mögöttünk. Az első naptól kezdve sokkal többen vették igénybe a szolgáltatásunkat, mint amire számítottunk. A MOL Limo autói Budapest életének szerves részévé váltak legyen szó munkába jutásról, kikapcsolódásról vagy esküvőről. E mellett kialakult egy több mint 40 ezer főt számláló aktív közösség, a Limo-csapat pedig egy kis családdá formálódott” – nyilatkozta Sáreczky Richárd, a MOL Limo ügyvezető igazgatója.

A vállalat céljai a jövőben is változatlanok: folyamatosan növelni a gépkocsi flottát, azon belül pedig az elektromos autók arányát. A szolgáltatási terület folyamatos bővítésével szeretnék elérni, hogy még több ember számára legyen a MOL Limo egy elérhető közlekedési alternatíva.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?