A Dreher Sörgyárak zéró szén-dioxid kibocsátású elektromos targoncákra cserélte meglévő villástargoncáit

Büszkék vagyunk rá, hogy az Asahi európai cégcsoportján belül a Dreher Sörgyárak az első tagvállalat, amelynek teljes targonca flottája megújuló energiával működik.

Az új, elektromos meghajtású, lítium-ionos akkumulátorral működő targoncák a legmodernebb anyagmozgató eszközök. Ergonómikusabbak, könnyebb a kezelésük és csendesebbek is, mint a korábbi, belső égésű motorral rendelkező flotta. Az új kabinok kényelmesebbek, szélesebbek és jobb belőlük a kilátás, ezáltal biztonságosabb a rakodás is. Mindemellett a targoncák intelligens kamerarendszerrel vannak felszerelve, ezáltal sokkal biztonságosabbak is, mint elődeik – például, ha meglátnak egy gyalogost közlekedni, akkor automatikusan lelassulnak.

Az elektromos meghajtású targoncák további előnye, hogy bármikor töltőre csatlakoztathatók, bármilyen hosszúságú időtartalomra, ami segíti azt, hogy megszakítás nélkül használhatóak legyenek.

Az új járművek hozzájárulnak az Asahi Europe and International 2030-as fenntarthatósági irányelveinek megvalósulásához, mert szén-dioxid kibocsátásuk nulla. 

Ebben a videóban Krunity Milán, a Dreher Sörgyárak logisztikai vezetője és Virág Bertold országos raktárgazdálkodási vezető mutatják be az új targoncák működését.