Hány nap az élet? – BCSDH Vállalatvezetői hétvége az Agroloopnál és a Master Goodnál

Hogyan lehet körforgásos módon biztosítani a növekvő népesség minőségi fehérjeigényét? Ez a téma állt az idei BCSDH hétvége vállalatvezetőknek és partnereiknek rendezett izgalmas programjának központjában.

A szakmai program az AGROLOOP tavaly decemberében átadott üllői üzemében kezdődött pénteken, ahol a házigazda Percze Rajmond alapító és ügyvezető igazgató köszöntötte a résztvevőket. Ismertette a kifejezetten fenntartható stratégiára épülő vállalat alapításának történetét és működésének alapjait. Személyes elköteleződéséhez nagy mértékben hozzájárult a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogram, mely elvégzését követően fogalmazódott meg benne egy fenntartható alapelveken működő vállalat megalapítása. A fenntartható élelmezés, mezőgazdaság és állattenyésztés a világ nagy kihívása. Erre kínál teljes körforgásban megvalósítva megoldást a légylárvákból állati takarmányozásra alkalmas, magas tápértékű állati fehérjét és zsírt gyártó vállalat. Az alacsony karbon- és vízlábnyomú megoldás arra született, hogy segítse fenntarthatóvá tenni az állattenyésztést, hogy nekünk ne kelljen rovarokon élnünk a jövőben. A gyárlátogatás végig kísérte a folyamatot a tojások érkezésétől a 12 napos lárvák „leszüreteléséig”.

Másnap a Master Good látta vendégül Kisvárdán a csapatot és Bárány Péter ügyvezető igazgató videóüzenete után házigazdaként Farkas Csaba, innovációs és fenntarthatósági igazgató köszöntötte a résztvevőket és mutatta be azt az óriási fejlődést, amit a Bárány család tett a baromfitenyésztés és feldolgozás területén. A Master Good élenjáró fenntarthatósági lépései, amelyek nemcsak az iparágban egyedülálló és részletességű kibocsátás és karbonlábnyom adatokra épülnek, messze a nemzetközi élvonalba helyezik a vállalatot. A szinte teljes körforgásban megvalósuló, a takarmánygyártástól, a hulladékot, mellékterméket 100%-osan hasznosító folyamatra tekinthettek rá a résztvevők a gyárlátogatás során, ami a csodálatos japán kertben zárult.

Köszönjük a vendéglátó a Agroloop és Mater Good vezetőinek és munkatársainak a tartalmas szakmai programot és a vendéglátást.

Az esemény fotóválogatása ide kattintva érhető el.