Idén is a Coca‑Cola HBC Európa legfenntarthatóbb módon működő üdítőitalgyártója

A 2019 Dow Jones Fenntarthatósági Index – a vállalatok fenntarthatósági teljesítményét mérő legfontosabb, globális mutató – alapján Európában a Coca‑Cola HBC áll az élen az üdítőitalgyártók ranglistáján. Ez már a hatodik alkalom az elmúlt hét évben, hogy a Coca‑Cola palackozója lett az első az európai fenntarthatósági rangsorban, ám az összesített, globális és európai rangsorban is a TOP3 üdítőgyártó között szerepelt az elmúlt 9 évben.

A vállalat összességében 90 pontot kapott: maximális pontszámot ért el 11 kategóriában és további 9-ben mutatott fejlődést az elmúlt évben. Mindezek alapján, idén a vállalat a második helyet szerezte meg a globális ranglistán.

„Nagy megtiszteltetésnek tartjuk a helyezésünket. Büszkék vagyunk arra, hogy a munkatársaink és a vevőpartnereink elkötelezettsége a fenntartható működés iránt ismét meghozta ezt az elismerést. Tisztában vagyunk ugyanakkor azzal, hogy ez csupán egy pillanatképet rögzít. A valóságban folyamatosan meg kell dolgoznunk az eredményeinkért, és mindig új kihívásokkal szembesülünk. Ezért helyezzünk olyan nagy hangsúlyt arra, hogy a fenntarthatósági céljainknak következetesen és hosszútávon legyünk képesek megfelelni”-mondta Zoran Bogdanovic, a vállalat elnökvezérigazgatója.

2018-ben ezek a fenntarthatósági intézkedések járultak hozzá a pontszámaikhoz:
  • Elérték a tudományos egzaktsággal megfogalmazott céljaikat: (a 2010-es értékhez képest) 25 százalékkal csökkentették a széndioxid kibocsátásukat a teljes értékláncon belül, két évvel hamarabb, mint ahogy azt előzetesen vártuk (a céldátum 2020 volt). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 1,27 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítottak meg;
  • A dolgozói elkötelezettségi felmérésen 88 százalékos eredményt értek el, ami meghaladta a FTE 100 vállalatok átlagát;
  • A vezetői pozíciók 37 százalékát töltik be nők, a cél 2025-ig az 50 százalékos arány elérése;
  • A 3,237 millió eurót kitévő beszerzési költségvetésük 98 százalékát helyben költik el, amivel a helyi foglalkoztatást és a helyi vállalkozásokat erősítik azokban az országokban, ahol jelen vannak. Emellett, 328 millió eurónyi adót is fizetünk ezekben az országokban, ezzel támogatva azok gazdaságát.
  • 2018-ban 7,9 millió eurót költöttek a helyi közösségeket támogató projektekre. Ennek több mint egyharmadát fordították a legfontosabb társadalmi felelősségvállalási programukra, az #énjövőmre. Ez fiataloknak segít szert tenni a munkaerőpiacon keresett készségekre.
  • A gyártásban, a palackozóhelyeken összességében 22 százalékkal csökkentették a vízfelhasználásukat (a 2010. évi értékhez képest);
  • A piacaikon újrafelhasznált elsődleges csomagoló anyagaink 45 százalékát gyűjtötték vissza.
Fenntarthatósági küldetésük

2018 szeptemberében hirdették meg 2025-ös fenntarthatósági céljaikat, amelyek hat fő területre koncentrálnak: a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, a vízfelhasználás csökkentésére és a fenntartható vízgazdálkodásra, a Hulladékmentes Világ projektükre, az alapanyagaik fenntartható forrásból való beszerzésére, az egészséges táplálkozásra, valamint a munkatársaink és közösségeink jólétére. A vállalásaikat itt tekinthetik meg részletesen. Az elmúlt években már sikerült jelentős eredményeket elérniük a fent megnevezett területeken, a célok teljesítése a terveknek megfelelő ütemben halad.

A Coca‑Cola HBC fenntarthatósági teljesítményét más, az iparágban nagy elfogadottsággal bíró szervezetek is elismerték, mint amilyen a CDP Climate Disclosure, az MSCI ESG Rating és a FTSE4Good Index.

A Coca‑Cola HBC Magyarország Kft. legfrissebb Fenntarthatósági Jelentéséért kattintson az alábbi linkre:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?