Újabb sikeres szemesztert zárt a Carbon.Crane egyetemi programja
Ebben a szemeszterben is kiemelkedően teljesítettek a hallgatók a Carbon.Crane szakértői által egyetemi hallgatók számára tartott CarbonClass interaktív workshopokon.
A tavaly óta már országosan elérhető képzés célja, hogy a holnap szakemberei és döntéshozói megismerjék és a döntési szempontok részévé tegyék a digitális eszközpark karbonkibocsátását és energiahatékonyságát.
Az egyetemista korosztály különösen érintett a témában: „digitális natív” generációként maguk is aktív felhasználói ennek az eszközparknak. Ugyanakkor – ahogy a foglalkozások is megmutatták – sokak számára meglepőek a technológia környezeti és energetikai vonatkozásai.
Az interaktív workshopok során a résztvevők kipróbálhatták a szakemberek által használt eszközöket. Ennek köszönhetően saját maguk elemezhették a kiválasztott weboldalak karbon- és energialenyomatát, az azokért felelős tényezőket, az optimalizálási lehetőségeket, valamint a csökkentéssel elérhető kibocsátás- és energiafogyasztás-mérséklést.
Emellett lehetőségük nyílt felmérni közösségimédia-lábnyomukat, tesztelni ökoérzelmeiket, megismerni a technológia növekvő energiaigényét és az arra adható válaszokat, végül pedig számot adni a megszerzett tudásról.
A foglalkozás végén kitöltött tesztek alapján az idei szemeszterben is minden csoportban 20 pont feletti átlageredményt értek el a hallgatók a 25 pontból – ezáltal megszerezve a LinkedIn-en is megosztható CarbonClass Certificate tanúsítványt.
A visszajelzések szerint a CarbonClass workshop továbbra is 4,7 / 5-ös elégedettségi mutatóval és 100%-os ajánlási aránnyal büszkélkedhet – immár a negyedik szemeszterében.
A programban eddig részt vevő egyetemek:
BGE, BME, Corvinus, Debreceni Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Neumann János Egyetem (Kecskemét), Pannon Egyetem (Veszprém), Soproni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Széchenyi Egyetem (Győr), Pécsi Tudományegyetem
A CarbonClass program egyetemek számára ingyenes elérhetőségét főtámogatóként a Mastercard teszi lehetővé.