Amit a tagságról gondolunk

Az üzleti világ vezető szerepe a fenntarthatóságban:

Tagjainkhoz hasonlóan, mi is úgy véljük, hogy a társadalmi és környezeti hatások a pénzügyi eredményekbe való integrálásával a vállalkozások csökkenthetik üzleti kockázatukat, jobb döntéseket hoznak.

Az olyan keretek között, mint a Fenntartható Fejlesztési Célok (SDGk) és a Párizsi Megállapodás, tagjaink olyan nagy kérdéseken dolgoznak együtt, mint például: hogyan érhetjük el a nettó nulla kibocsátást 2050-re? Hogyan segíthetünk városaink fenntarthatóbbá és élhetőbbé tételében? És hogyan kerülhetjük el, hogy a megtermelt élelmiszer egyharmadát elpazaroljuk, miközben emberek milliói éheznek minden nap?

kihívások megoldásához elengedhetetlen az üzleti szféra irányító szerepe. Innovatív gondolkodásra, cselekvésre és lendületre van szükségünk olyan szervezetektől, amelyek valóban képesek változtatni. Az együttműködés az egyetlen módja annak, hogy elérjük, befolyásoljuk és irányítsuk azt a rendszerátalakítást, amelyre a világnak szüksége van, mert együtt tudjuk megvalósítani azt, amit egyetlen vállalat sem tudna megvalósítani egyedül.
Tagjaink minden szektorból és iparágból érkeznek, több mint 170 ezer alkalmazottat képviselnek, és együttes bevételük meghaladja a 6.718 milliárd forintot. Ez a szektorokon átívelő tagság lehetővé teszi, hogy szervezetünk valóban ösztönözze a rendszerátalakítási vitákat és cselekvéseket.

A vállalatvezetői szerepvállalás a BCSDH-ban:

Ahogy az üzleti élet alkalmazkodik a globális változások példátlan üteméhez, a BCSDH tagság értéket, hatást és hangot ad a vállalkozásoknak ahhoz, hogy eligazodjanak ebben a változásban, és saját maguk és a világ átalakításával boldoguljanak. A BCSDH tagság csak az Elnökség jóváhagyásával jöhet létre. A vállalatvezetőkből álló Elnökség vizsgál felül és hagy jóvá minden jelentkező céget.

A csatlakozást követően minden tagvállalat aláírja a belépési nyilatkozatot, amely magában foglalja küldetésünk és jövőképünk támogatását, illetve csatlakoznak a Vezetői ajánlásunkhoz ( Ajánlás Vezetőknek: A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése) kifejezve egyetértésüket a benne foglaltakkal, és szándékukat hogy, szeretnének jó példával elöl járni, illetve vállalatukat ezen elvek szerint irányítani.

A BCSDH inklúzív:

Néha megkérdezik tőlünk, hogyan racionalizáljuk a közös munkát azokkal a vállalatokkal, amelyek nem mindig rendelkeztek makulátlan múlttal a fenntarthatóság terén, vagy amelyek olyan iparágakban tevékenykednek, amelyekről hagyományosan nem tekintenek vezető szerepet a fenntarthatóság terén.

A válaszunk az, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a fenntarthatóság és annak integrálása az alapvető üzleti döntéshozatalba egy utazás. Ha egy vállalat komolyan gondolja a fenntarthatóság fejlesztését üzleti gyakorlatában, és hozzájárul a fenntarthatósággal kapcsolatos együttműködéshez az ágazatok, vállalatok és országok között, akkor hálózatunk és szervezetünk szívesen látott tagja.

A BCSDH inkluzív – nem az öröksége alapján ítélünk meg egy vállalatot. Tudjuk, hogy a világon egyetlen cég sem tökéletes, és hogy minden vállalat tud jobbat csinálni. Hiszünk abban, hogy a mai kihívásokhoz innovatív ötletek szükségesek, amelyek bárhonnan származhatnak. Ihletet keresünk a sokszínű üzleti közösség minden szegletéből.

A BCSDH-hoz való csatlakozás minden vállalatnak lehetőséget ad arra, hogy részese legyen annak a nagyszabású együttműködésnek, amelyre világunknak szüksége van. A fenntarthatóbb vállalatok sikeresebbek lesznek, és a lehető legtöbb vállalatnak kell részt vennie a fenntartható világ felé való átmenetben – mert egyetlen vállalkozás sem lehet sikeres egy olyan társadalomban, amely elbukik.
Örömmel várjuk tagjaink közé azokat a vállalatokat, akik komolyan gondolják a vállalati fenntarthatóságot és vállalják, hogy társaink lesznek ezen az úton.