Race to Zero munkacsoport

A karbonsemleges gazdaságra való mielőbbi áttérés, a biodiverzitás megóvása és helyreállítása, valamint a klímaadaptáció versenyelőnyt jelenthet az abban élenjáró cégek számára. Ebben az átmenetben szeretnénk tagvállalatainkat támogatni a globális, hazai trendek, szabályozások és üzleti megoldások megismertetésével.

munkacsoport vezetője 2022-től Pesti Tímea, az ALD Automotive | LeasePlan Magyarország vezérigazgatója, a tevékenységeit a BCSDH részéről Nagy Andrea, szakmai projektvezető irányítja.

Körforgásos Gazdaság munkacsoport

A körforgásos gazdaságra való áttérés napjaink nagy üzleti lehetősége. A BCSDH küldetése, hogy támogassa tagvállalatait abban, hogy ne követői, hanem aktív formálói legyenek az eljövendő változásoknak, a globális trendeknek. Ehhez kapcsolódóan alakult meg a munkacsoport, aminek célja a körforgásos üzleti gyakorlatok megosztása.

A munkacsoport vezetője Takács Ivett, a Körforgásos Gazdaság Platform projekt menedzsere. A munkacsoport szervezésében aktívan részt vesz Horváth Bálint, a Holland Királyság Nagykövetségének körforgásos gazdaság szakértője.

2023-as munkacsoport előadások:

Előadás_Körforgásos gazdaság_MCS_20230302_final

ESG munkacsoport

A BCSDH ESG munkacsoportja 2020 szeptemberében alakult, mivel a fenntarthatósági és ESG jelentések különös figyelmet kaptak mind a kormányzati, mind pedig a vállalati szférában. A munkacsoport célja a már létező, fenntarthatósági teljesítménymutató rendszerek áttekintése, megismertetése, stratégiai útmutatás, ajánlás vállalatvezetőknek és a kapcsolódó sikeres vállalati gyakorlatok bemutatása.

A munkacsoport vezetője Nagy Gréta, a Dandelion Kft. ügyvezető igazgatója, a tevékenységeit a BCSDH részéről Galambosné Dudás Zsófia irányítja.

Társadalmi Tőke munkacsoport

A munkacsoport célja, hogy tagjaink társadalmi hatását összehangolja és rajtuk keresztül pozitív, fenntartható szemléletváltozást érjen el. A munkacsoport „A jövő vezetői” tehetségprogram életrehívója és felelőse, folyamatos értékeléssel és fejlesztési javaslatokkal támogatja annak munkáját és működését. Emellett szakmailag támogatja az Alumni szervezet tevékenységét és programját is.

A munkacsoport vezetője Kelemen Attila, a ProSelf alapítója és elnöke, tevékenységét a BCSDH részéről Szederkényi Zita, „A jövő vezetői” tehetségprogram vezetője fogja össze.

Kommunikációs munkacsoport

A munkacsoport célja, hogy a tagvállalatok fenntarthatósággal kapcsolatos kommunikációs esettanulmányai, kommunikációs dilemmái, jó példái bemutatásra kerüljenek, illetve, hogy hatékonyan támogassa a BCSDH kommunikációját szakmai javaslataival, a tagvállalatokkal fennálló kommunikációs szinergiák hatékonyabb használatával, annak a közös célnak alárendelve, hogy a BCSDH minél hatékonyabban és minél szélesebb körben tudja elérni céljait a fenntarthatóság terén.

A munkacsoport vezetője Chikán-Kovács Eszter, a BCSDH kommunikációs menedzsere.