STRIDE Interreg Danube Project

A STRIDE projekt fő célja a regionális és helyi energiatervezés fejlesztése intelligens hálózati koncepciók integrálásával a Duna régió országaiban. A 2020. július 1 –jén indult és 30 hónapig tartó STRIDE projektet az Interreg Duna Transznacionális Program támogatja. A projekt magyarországi partnere a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Az utóbbi években az intelligens hálózatok alkalmazása fontos helyet foglal el az Európai Unió céljai között. A technológiai fejlődés lehetővé teszi az egyre konkrétabb rendszermegoldásokat, amelynek alkalmazása az elektromos energiarendszerek jövőbeni fejlődését is előrevetíti.

A Duna régió felkészült ugyan technológiai szempontból, hogy intelligens hálózatokat alkalmazzon, de az intelligens elosztórendszerek tényleges bevezetésének korai szakaszában van. A STRIDE projekt keretében regionális elemzések, cselekvési tervek, stratégiák kerülnek kidolgozásra, hogy elősegítsék az intelligens hálózati stratégiák integrálhatóságát a helyi villamos energiarendszerek fejlesztési elképzelésekbe.

A projektet a szlovén Local Energy Agency Spodnje Podravje (LEASP) vezeti, a konzorcium tagjai Ausztriából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Csehországból, Horvátországból, Magyarországról, Németországból kerülnek ki.

Magyarországi partner a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

http://www.bayzoltan.hu/en/2020/08/10/stride-project/

https://www.facebook.com/StrideDTP/

 

További információ: Dr. Lorencz Kinga, E-mail: kinga.lorencz@bayzoltan.hu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?