A Graphisoft Park zöld megoldásai

A jelenlegi világjárvány miatt teret nyert a home office gyakorlata és ennek nyomán általános aggodalomként fogalmazódott meg egy várható irodapiaci visszaesés.

A Graphisoft Parkban nem osztjuk ezeket az aggodalmakat. Tapasztalataink szerint az irodaterületek iránti igény nem csökken, hanem „zöldül”: azaz az irodapiacon jelenleg egy olyan átalakulás zajlik, amire a Park és meghatározó bérlői már régóta törekednek. Bérlőink cégei, a kutató-fejlesztő technológiai cégek tűnnek a legkevésbé sérülékenynek az általános válságban, irodáik leépítésére nem törekszenek. A kutatás-fejlesztési szektorban zajlik talán a legélesebb a verseny az értékes dolgozókért; ezeknek a cégeknek elsőszámú szempont irodáik vonzóbbá és kényelmesebbé tétele, amihez a Park kitűnő adottságai és felelős, környezettudatos ingatlanfejlesztői tevékenysége az alapítástól kezdődően kedvező hátteret biztosítanak.

A mostani járvány miatt előtérbe került egészséges munkakörnyezet iránti jogos igényt szolgálja a nagy, szellős, szabad terekkel teli, zöld arculat. A Park területének mindössze 20%-a van beépítve, a parkolók a föld alatt helyezkednek el, valamennyi iroda tágas, az ablakok nyithatóak. Távol a belvárostól a levegő minősége is egyértelműen jobb, egészségesebb.

A fogadóépület szinte teljes felszínét üveg borítja, a rengeteg hatalmas üvegajtó és -ablak büszkén hirdeti a transzparenciát és átjárhatóságot. A természetközeliség élményét az épületeknél magasabbra növő fák, a dús növényzet, az esztétikai elemek, szobrok, illetve a szinte érintetlen Duna-part biztosítja. A szociális távolságtartást az a lehetőség is biztosítja, hogy a kisebb-nagyobb megbeszéléseket, értekezleteket akár szabad ég alatt is meg lehet tartani, amihez az említett adottságok miatt – jó idő esetén – ideális és idillikus helyszínt nyújt a Park.

Terveink szerint bekapcsolódunk a város kulturális érverésébe is: az Acquincumi Múzeummal együttműködve kínálunk lehetőséget kortárs szoborparkunk és ipari műemlék Generátorházunk megtekintésére. Az Óbudára látogatók hajóval érkeznek kikötőnkbe, ezzel jelentősen lerövidítve a Belvároson át idevezető utat, amely a vízi élményen túl számottevő emissziócsökkenést is jelent.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?