A Mol csoport bekerült az MSCI Globális Fenntarthatósági Indexébe

  • Elismerték a MOL-csoport környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási működését
  • A MOL-csoport a legmagasabb “AA” minősítést kapta
  • Az MSCI Global Sustainability Index (Globális Fenntarthatósági Index) a világ több mint 5000 tőzsdén jegyzett vállalatát vizsgálja

Budapest, 2014 október 7. – A MOL-csoport bekerült az MSCI (Morgan Stanley Capital International) ESG (környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási teljesítményt vizsgáló) Emerging Market Index-ébe (Fejlődő Piaci Index), amely a Globális Fenntarthatósági Index egyik alcsoportja.  Az eredmény a kiemelkedő vállalati fenntarthatóság elismerése. Az elnyert “AA” minősítés a társaságot a vezető piaci vállalatok közé helyezi.

A MOL-csoport magas minősítése a vállalat széndioxid gazdálkodási gyakorlatának illetve a balesetek, kiömlések és kibocsátások megelőzésének érdekében alkalmazott piacvezetői szemléletének köszönhető. Az olyan vállalatirányítási gyakorlatok, mint a mérgező anyagok kibocsátásának csökkentése és a munkahelyi biztonság növelése helyezik a MOL-csoportot az iparági versenytársak többsége fölé.

A MSCI ESG Research
A MSCI ESG Research az ESG minősítés és a globális befektető közösség vezető elemző intézménye, több mint 5000, a világ különböző tőzsdéin jegyzett vállalatot vizsgál.. Az MSCI ESG Research több mint 125 eszköz tulajdonost képvisel, amelyek több mint 4.4 billió USD értékű eszközzel gazdálkodnak, és több mint 650 ügyfelet mondhat magáénak globális mértékben 15 billió USD eszközértékkel. Az MSCI fejlődő piacok nagy és közepes tőke-méretű vállalatokat fed le 23 fejlődő piacú országban.

A MOL-csoport
A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal. Több mint 40 országban működik és mintegy 29.000 dolgozója van a világ különböző részein. A MOL kutatási és termelési tevékenysége több mint 75 éves olajipari múltra tekint vissza. Jelenleg 8 országban végez termelési tevékenységet és 12 országban rendelkezik kutatási területtel. A Csoport négy finomítót, két petrolkémiai üzemet működtet egy integrált ellátási lánc menedzsment mellett Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL-csoport emellett egy több mint 1700 üzemanyagtöltő állomásból álló hálózatot is üzemeltet Közép-és Dél Európa 11 országában.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?