Coca-Cola HBC: a Dow Jones Fenntarthatósági Index iparági legjobbja

A Magyarországon is regionális gyártóbázissal rendelkező Coca-Cola HBC csoport első helyen végzett a 2014-es Dow Jones Fenntarthatósági Indexen, az italgyártó-vállalatok kategóriájában, melynek eredményét szeptember közepén hozták nyilvánosságra. A Coca-Cola termékek második legnagyobb globális palackozója tíz százalékot javított tavalyi teljesítményén, így idén nemcsak az európai, hanem a világranglista első helyezését is megszerezte.

A Coca-Cola HBC világszinten 30, Európát tekintve pedig 10 vállalat között szerzett első helyet a világ egyik legrangosabb fenntarthatósági listáján, a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen. A vállalat tíz százalékot javított tavalyi mutatóin, így idén 89 százalékos teljesítményt ért el. A cégcsoport az iparágon belül első helyen végzett többek között az egészség és táplálkozás, az ellátási lánc, környezetpolitika és irányítás, a tehetségek vonzása és megtartása, valamint humánerőforrás-fejlesztés kategóriákban.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a világ több, mint 2500 legnagyobb vállalatát értékeli gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontok alapján. A cégek átvizsgálása után az indexbe csak a különböző iparági szereplők legjobban teljesítő 10 százaléka kerül be.

Dimitris Lois, a Coca-Cola HBC ügyvezetője így nyilatkozott: “Rendkívül büszkék vagyunk a mostani elismerésre. A pontszámainkban elért fejlődés is mutatja, mennyire elhivatottak vagyunk a fenntarthatóság iránt, folyamatosan törekszünk arra, hogy vezető pozíciónkat megtartva fejlődjünk tovább.”

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?