Meghívó – Miért éppen EMAS? – Képzéssorozat

A KÖVET Egyesület a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával programsorozatot indított az EMAS népszerősítéséért „Miért éppen EMAS?” címmel, amelyet az AUDI MOTOR HUNGARIA Kft.-nél tartott szeptember 4-i EMAS Kerekasztal-találkozó nyitott meg. A találkozón újraindult a párbeszéd az EMAS rendszerben érintett szervezetek – a hatóságok, a hitelesítők valamint a hitelesített szervezetek – közt, és alakulóban van az EMAS-közösség. Közös célunk és érdekünk, hogy az EMAS ismertségét és elismertségét növeljük a vállalatok körében és minél többen csatlakozzanak ehhez a környezeti szempontból ELIT csoporthoz.

A programsorozat novemberben folytatódik egy kompetenciafejlesztő képzéssorozattal, melynek során a résztvevők megismerkednek a környezetközpontú irányítási rendszerekkel, az EMAS rendelettel, a rendszer bevezetésének és működtetésének elméleti és gyakorlati oldalával, valamint a belső és külső audittal. Az öt modulból álló képzéssorozat résztvevőit felkészítjük az EMAS rendeletnek megfelelő környezetközpontú irányítási rendszer bevezetésére, sikeres működtetésére és auditálására. Ennek érdekében a KÖVET szakértőin túl Bodroghelyi Csaba akkreditált EMAS hitelesítő és további vállalati szakemberek is részt vesznek a képzésen. A gyakorlatias képzés oktatásból és workshopokból áll.

Ha az Ön gyártással foglalkozó vállalkozása szívesen biztosítana helyszínt a gyakorlatokhoz a képzésen való részvétel fejében, keresse munkatársainkat további egyeztetésre.

Miért éppen EMAS?

  • az EMAS rendeletnek megfelelő környezetközpontú irányítási rendszer működtetésével tartsa kézben környezeti hatásait, folyamatosan javítsa vállalkozása környezeti teljesítményét,
  • foglalja rendszerbe a jogszabályi megfelelést,
  • javítsa kapcsolatát az érdekelt feleivel, pl. a hatóságokkal,
  • tartozzon az EMAS-közösséghez, amely a környezeti kiválóság záloga,
  • erősítse vállalkozása jó hírnevét az EMAS-sal.

Kiknek ajánljuk a programot?

  • Azoknak, akik komolyan gondolják.
  • EMAS rendszer kiépítését tervező szervezetek környezeti szakembereinek.
  • EMAS tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek szakembereinek, akik szeretnének új lendületet kapni a rendszer működtetéséhez.
  • EMAS tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek új munkatársainak, belső auditoroknak.
  • Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak.
  • A környezetközpontú irányítási rendszerek iránt érdeklődő környezeti szakembereknek.

Ütemezés és tervezett program

1-2. modul: 2014. november 26-27.

Az EMAS rendszer alapjai és előnyei: környezeti tényezők azonosítása, energia inputok elemzése, környezeti hatások, ökotérképezés, energiaveszteségek, környezeti megtakarítások.

Jogszabályi megfelelés, célok felállítása: EMAS követelmények, jogszabályok azonosítása, KIR célok és programok, folyamatos fejlesztés, környezeti teljesítmény, energiahatékonysági célok.

3. modul: 2014. december 9-10.

Megvalósítás és ellenőrzés: szervezeti felépítés és felelősségek, KIR eljárások és utasítások, karbonlábnyom-számítás, környezeti monitoring.

4-5. modul: 2015.január 21-22.

Auditálás: környezeti adatgyűjtés és ellenőrzés.

Kiértékelés és jelentéskészítés: környezeti teljesítményértékelés, célok visszacsatolása, a felső vezetés szerepe, környezeti nyilatkozat.

Ne habozzon, EMAS-ozzon Ön is!

 

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2014. november 19. (szerda)

A képzéssorozat díja: 100.000 Ft + ÁFA, amely tartalmazza az 5 napos képzés részvételi díját, a képzési anyagokat, valamint a catering szolgáltatást a képzési napokon.

KÖVET tagoknak és EMAS hitelesített szervezeteknek a részvételi díjból 30%-os kedvezményt biztosítunk.

Ha a fenti link nem működik, kérjük, másolja böngészőjébe:
http://fs4.formsite.com/Kovet/emas/index.html?1412768231038
További információ
Herner Katalin
herner@kovet.hu
+36 1/473-2290, +36 20/490-6384

www.kovet.hu

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?