Új tagunk a 4iG

A 4iG Nyrt. jogelődjét 1990-ben magyar fejlesztők egy csoportja alapította azzal a céllal, hogy az akkor még formálódó piac egy meghatározó szereplőjévé válhasson az eredetileg szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég. Az elmúlt több mint negyed évszázad alatt holdinggá nőtt vállalatcsoport, messze túlszárnyalva ezt a célt, és az anyavállalat mellett négy leányvállalat tevékenységével fedik le az IT piac szinte valamennyi szegmensét.

2004-es tőzsdére lépést követően több sikeres akvizíció révén szélesítették tevékenységi körüket és termékportfóliójukat.

Elsőként az Axis Rendszerház Kft.-t üdvözölték a vállalatcsoportban adattárház megoldások, üzleti intelligencia, nagyvállalati rendszerek, és platform független alkalmazások szállítójaként. Majd a hardver- és szoftverértékesítésben, rendszerintegrációban és nagyvállalati IT üzemeltetésben jelentős piaci részesedéssel rendelkező Humansoft Kft. csatlakozott a társasághoz. Ezt követően a banki informatikai rendszerek fejlesztésére specializálódott Banksoft Kft. felvásárlásával bővítették portfóliójukat. Két évvel ezelőtt pedig az innovációs törekvéseket szem előtt tartva a Mensor 3D Kft. megalakításával törtek be a 3D piacra.

A tavalyi évben a cégcsoport valamennyi tagvállalata 100 százalékban a 4iG Nyrt. tulajdonába került. Ettől kezdve – klasszikus holdingként működve – megvalósult a tevékenységek centralizációja, a vállalatcsoport költséghatékony, központosított működésének kialakítása.

Az elmúlt év feladata volt megkezdeni azt a középtávú tervet, amely a 4iG nevében szereplő négy i, az International, az Innovative, az IT és az Investment mögött rejlő tartalmat hivatott elérni.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?