„Az Auchan Magyarország felelős vállalatként tisztában van azzal, hogy a kereskedelem szereplőinek lépéseket kell tennie egy fenntarthatóbb jövőért. Ezzel kapcsolatban még egy dolgot szeretnék kiemelni, az edukációt, ugyanis a fenntarthatósági céljainkba ez is beletartozik. Folyamatosan dolgozunk azért, hogy a változásokat vásárlóink is észrevegyék, és azok számukra is komfortosak legyenek. Szeretnénk kollektív attitűdváltást is előmozdítani a környezetbarát beruházásainkkal és intézkedéseinkkel, hiszen nap mint nap sok ember jön hozzánk, akik látják, mi mindent tesz ezen a területen az Auchan.”

Lucenko Viktória, vezérigazgató

 

Cég neve:

Auchan Magyarország Kft.

Megvalósítás éve:

2022

Célterületek:

Klímavédelem, klímaadaptáció, Hulladékgazdálkodás, Körforgásos gazdaság, Fogyasztói szemléletformálás

A program célja:

2022 márciusában a kiskereskedelmi lánc felvette a harcot a textilipar környezetszennyező hatásai ellen is azzal, hogy használtruha értékesítésbe kezdett Új élet by Auchan néven. A vállalat forradalmi intézkedései a műanyagmentesítésen és a textilhulladék csökkentésén kívül az elektronikai hulladék mennyiségének visszaszorítására is kiterjednek, ugyanis 2022 júliusától már a használt telefonok is megtalálhatók a program kínálatában. A teljeskörűen felújított mobilok egyéves garanciával kerülnek ismét forgalomba, természetesen az eredetinél jóval kedvezőbb áron.  Ez a vásárlók számára jó minőségű, de az újhoz képest jóval kedvezőbb árú termékek kínálatát jelenti, amelyek online és négy áruházban is megtalálhatók.

A program intézkedései, vállalásai:

A textilipar számos területre igen szennyező hatást gyakorol, így például erősödik a vízszennyezés, az üvegházhatásúgáz-kibocsátás és hulladéklerakók telítettsége. A ruhák folyamatos gyártása pedig a textilhulladék mennyiségét is jelentősen megnöveli. Az Auchan éppen erre a problémára szeretné felhívni a figyelmet, ezért döntött úgy, hogy ruhakínálatában mostantól használtruha kollekció is bekerül, mely az Új Élet by Auchan nevet kapta.

Az Auchan kiemelten kezeli a fenntarthatóság kérdését, és vásárlóit is szeretné erre a szemléletre ösztönözni. Valóban fontos, hogy megragadjuk ezeket a lehetőségeket, hiszen, ha azt gondoljuk, hogy „úgysem rajtam múlik”, bizony nagyot tévedünk. Sok kicsi sokra megy, és minél többen választjuk ezt az utat, annál nagyobb mértékben csökkenthetjük a környezetünket ért terhelést.

Az Új Élet by Auchan kollekció kiváló lehetőség arra, hogy tudatosabban vásároljunk, a tavaszi ruhatárunkban pedig már mi is új életet adhatunk néhány használt darabnak. Az újítást egyébként szívet melengető kampány kíséri; a plakátokon olyan kedves, a társkeresőket idéző szövegekkel találkozhatunk, mint hogy „kész vagyok veled új életet kezdeni”, vagy éppen egy széldzseki mellett olvashatjuk, hogy „légy az új társam és a széltől is megóvlak”.

 

A program hatása és eredménye:

Az úttörő kezdeményezés 2022. március 16-án indult el hét Auchan áruházban: Budaörsön, Debrecenben, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Szigetszentmiklóson és Maglódon. A használt ruhák ízléses elrendezést kaptak, a választék pedig széles és minőséginői és férfi darabok is megtalálhatók. A gondosan ellenőrzött, átválogatott, jó állapotú ruhák alapos fertőtlenítés után csomagolva, címkézve érkeznek, és felakasztva kerülnek az áruházakba. Az Új Élet by Auchan kollekció darabjainak árai 990 forinttól kezdődnek és 3300 forintig terjednek.

 

Kapcsolódó linkek:

Sikeresen indult az Új élet by Auchan kollekció (marketing.hu)

 

Kapcsolódó kulcsszavak:

ÚjéletbyAuchan, Auchan, secondhand, használtruha, használttelefon, secondchance