A BCSDH közreműködésével jött létre Magyarország önkéntes nemzeti beszámolója az SDG-k hazai végrehajtásáról

Elkészült Magyarország önkéntes nemzeti beszámolója a nemzetközi Fenntartható Fejlődési Keretrendszer 2030-ban foglaltak hazai végrehajtása terén elért haladásról, amelyben az üzleti szektorról szóló részhez a BCSDH nyújtott szakmai segítséget.

A Külügyminisztérium kérte fel a Magyarországi Üzleti Tanácsot a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH-t), hogy legyen szakmai partnere a jelentés üzleti szféra fejezetének elkészítésében. Az Üzleti Tanács a tagvállalatok körében végzett felmérésen túl nyolc partnerszervezetet vont be, hogy minél szélesebb konszenzuson alapuljon a szakmai anyag, amely egy egyeztető fórumon került véglegesítésre.

A hazai jelentést tartalmazó dokumentum az ENSZ Gazdasági és Szociális Ügyek Főosztályának (UN DESA) Fenntartható Fejlődési Részlege által kezelt, alábbi weboldalon került publikálásra: https://sustainabledevelopment.un.org/index.php?page=view&type=30022&nr=622&menu=3170.

Hazánk az önkéntes nemzeti beszámoló elkészítésén túl az ENSZ 2018-as Magas Szintű Politikai Fórumán, New Yorkban egy 15 perces prezentáció keretében kerülnek ismertetésre a hazai riport főbb eredményei. A prezentációt Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úr mutatja be.

A bevont BCSDH partnerszervezetek:

Francia-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara,  Joint Venture Szövetség, KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért, Magyar Adományozói Fórum, Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége,  Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara

Köszönjük a szakmai munkájukat!

 

A jelentés itt olvasható.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?