A kivételes idők kivételes megoldásokat kívánnak – Kosztyó Dominika és Pfeff Dóra lettek a BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogram ösztöndíjasai

2020. november 27-én zajlott „A jövő vezetői” tehetségprogram ösztöndíjas pályázatainak elbírálása, mely során a zsűri kiválasztotta azt a két pályázót, akik a program 2021-es évfolyamában részt vehetnek. A lehetőséget Kosztyó Dominika, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatója és Pfeff Dóra, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatója nyerte el.

A Magyarországon egyedülálló „A jövő vezetői” tehetségprogram a BCSDH tagvállalatainál a vezetői pályájuk elején járó tehetségeknek szól. Célja, hogy kifejezetten gyakorlatközpontú képzés keretében bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és illetve a már működő üzleti gyakorlatokat. A sokszínű csoportban a fiatal vezetők nem csupán elismert szakértőktől, hanem gyakorló vezetők tolmácsolásában sajátíthatják el például az etikus és átlátható működés, az emberi alapértékek valamit a környezeti felelősség alapelveit.

„A program kezdete óta most először vagyunk egy klímaváltozáshoz kapcsolt rendkívüli egészségügyi válság közepén, a saját bőrünkön, a mindennapokban érezzük ennek a problémának a súlyát. Egyértelmű, hogy ilyenkor intenzívebben kell segíteni és többet kell tennünk a fenntarthatóságért, így idén két fiatal pályázónak is lehetőséget biztosítunk, hogy ösztöndíjjal vegyen részt. „A jövő vezetői” tehetségprogram egyedülálló és innovatív módon nyújt értéket a fiatal vezetőknek, egy pályája elején álló egyetemista számára pedig ugródeszkaként szolgálhat meghatározó szereplővé kiemelve őt korosztályából, hogy utána ő és kortársai közösen jelentős fenntarthatósági hatást érhessenek el.” – emelte ki Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.

 

 

2015 óta minden évben egy egyetemi hallgató is részt vehet a programban köszönhetően a szponzorok támogatásának, ezzel lehetőséget biztosítva arra, hogy már az egyetemi tanulmányai közben széleskörű ismereteket szerezzen a fenntarthatóság témájában a globális és hazai trendekről és a vállalati gyakorlatokról. „Számunkra fontos a fiatal vezetők képzésén túl az egyetemisták támogatása is, hiszen így már karrierjük alapköveit is a fenntarthatóság értékeivel összhangban teszik le. A kivételes helyzetek, kivételes megoldásokat kívánnak, örülök, hogy idén két fiatal vezetőt is be tudunk vonni a programba” – mondta Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezető igazgatója.

 

 

A döntőben Kosztyó Dominika, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatója és Pfeff Dóra, az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatója vehettek részt. A pályázók színvonalas előadásokat mutattak be, arról, hogyan fejlesztenék egyetemüket a fenntarthatóság jegyében. Dominika komplex, stratégiai gondolkozásmóddal elemezte a helyzetet, míg Dóra pragmatikus, praktikus ötleteket javasolt, előadásából egyértelmű volt, hogy már ilyen fiatalon is elkötelezett a fenntarthatóság mellett. A szakmai zsűri a pályázatok értékelése után végül úgy döntött, mind a két döntősnek lehetőséget ad a programban való részvételre az E.ON támogatásával.

A szakmai zsűri tagjai: Gazsi Zoltán (Eisberg), Károlyi Zsuzsanna (E.ON), Kelemen Attila (ProSelf), Márta Irén (BCSDH), Szederkényi Zita (BCSDH), Urbán Katalin (Grundfos).

Köszönjük munkájukat!

 

„A jövő vezetői” ösztöndíjprogram támogatói 2020-ban:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?