A vállalatok készek tenni a karbon-kibocsátás csökkentéséért

A Párizsi Egyezmény és az IPCC éghajlati jelentése: jó úton járunk? – címmel a Katowicében december 3-14 között megrendezésre kerülő COP24 tanácskozások kapcsán szervezett rendezvényt a Magyarországi Francia Nagykövetség, a Budapesti Francia Intézet, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért, a Climate Reality Europe és a Magyarországi Lengyel Nagykövetség szervezésében.

A 2018. november 26-én tartott konferencián Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) igazgatója a tagvállalatok és a vállalati szektor klíma vállalásait mutatta be a Klímaegyezmény érintetti csoportjainak képviselőit megszólaltató kerekasztal beszélgetésen. Elmondta, hogy az üzleti szféra élen jár a változásokhoz szükséges konkrét célok és akciók megfogalmazásában, a hazai vállalatok 80%-ának már vagy van karboncsökkentési stratégiája, vagy dolgozik rajta, a BCSDH 2017-es felmérése szerint. Több olyan vállalat is van, mely már elérte a karbonsemlegességet, de további, minden szektorra kiterjedő elköteleződésre és azonnali cselekvésre van szükség.

A konferencia megállapította, hogy a Párizsi Klímacsúcs kapcsán nagyon sok vállalás történt, országok, szervezetek és vállalatok részéről, de ennél nagyobb számú és drasztikusabb lépésre lenne szükség. Az IPCC (ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) októberben kiadott 1.5°C jelentésének fényében ezek a lépések egyre sürgetőbbek. A cselekvés ideje most van.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?