A vállalatok sokat tehetnek a fenntartható életmód térnyeréséért

A fenntartható termékek és szolgáltatások iránti kereslet és kínálat alakításával a vállalatok sokat tehetnek a fenntartható életmód általánossá tétele érdekében – hangsúlyozták a vállalatvezetői kerekasztal-beszélgetések résztvevői júniusban és szeptember első felében, amelyeken az Action 2020 Magyarország program keretén belül a Fenntartható életmód volt a téma.

.

.

Júniusban és szeptemberben került sor a BCSDH vállalatvezetői kerekasztal-beszélgetéseire.  A megbeszélések célja az volt, hogy meghatározzák a Fenntartható életmód témában azokat  fókuszterületeket, ahol a BCSDH konkrét ajánlásokat és akciókat tud megfogalmazni az üzleti szektor számára. A kerekasztal-beszélgetés helyszíneit a BCSDH 4 tagvállalata, a Legrand, a Daikin , a Heineken és az ING Bank biztosította.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy minden vállalat számára, iparágtól és mérettől függetlenül, nagy lehetőségek nyílnak ezen a területen. Az új üzleti modellek bevezetése, főleg a körforgásos gazdaságé, nemcsak a kevésbé környezetterhelő termelést teszi lehetővé, de a költségek csökkenését is eredményezi, amely a fenntartható termékek elérhető árához járul hozzá. Több szektorban is érzékelhető a kereslet növekedése a fenntartható termékek és szolgáltatások iránt, a fogyasztók szemléletformásában a vállalatokra és márkáikra nagy szerep hárul.

A BCSDH célja, hogy az október 18-i éves üzleti ebédjén és az erre megjelenő kiadványban olyan ajánlásokat és akciókat fogalmazzon meg az üzleti szektor számára a fenntartható életmód területén, ahol valódi hatást tudnak elérni a vállalatok, valamint olyan üzleti megoldásokat mutasson be, amelyek könnyen adaptálhatók más vállalatok számára is.

Az Action 2020 program 2018-as főtámogatója a Mastergood és a Nestlé, kiemelt támogatója az Alteo, a McDonald’s, a MOL és az Unilever, támogatói pedig: Allianz, E.On, Essity, Folprint, Hungarocontrol, HVG, KPMG, Rossmann.

Az eseményekről készült képeket a galériában tekintheti meg.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?