Ajánló: BALTAZÁR SZÍNHÁZ, BALTAZÁR DALMŰHELY – KONCERT A MŰVÉSZETEK PALOTÁJÁBAN

A 15 éve fennálló Baltazár Színházat Elek Dóra hozta létre és vezeti napjainkig. A Színház komoly nemzetközi hírnevet vívott ki magának, itthon is egyre ismertebb és megbecsültebb résztvevője a színházi kultúrának.

Tagjai enyhén értelmi sérült színészek, de a színház nem „ehhez képest” jó, hanem ennek elfeledtetésével képes nagyszerű produkciók sorának előállítására – mostanra a repertoár több mint tucatnyi előadást ölel fel.

A Baltazár tagjainak továbbképzésére hozta létre a színészként velük dolgozó Müller Péter Sziámi a Dalműhelyt, ahol a résztvevők gondolataiból dalszövegeket írva beszéd-, ének-, ritmus- és színészi tanulmányok folytatása közben kialakult egy páratlan „repertoár”. Az ebből készülő CD  bemutatókoncertjére kerül sor 2014. május 26-án a Művészetek Palotája Bartók Hangversenytermében.

A program azért mondható példa nélkül állónak, mivel a dalszövegeket húsznál több, a magyar zenei életet eddig együtt még soha nem reprezentáló művész zenésítette meg és adja elő a lemezen és a koncerten.

Az „Árad a szeretet – Emberi minimum koncert” címet viselő előadáson egy-egy, a Baltazárnak készült saját dallal fellép Zorán, Szakcsi Lakatos Béla, Palya Bea, Koncz Zsuzsa, Bródy János, Szalóki Ági, Szinetár Dóra, Darvas Ferenc, Kiss Tibor (Quimby) és még sokan mások.

A koncert célja, hogy a fenntartható fejlődés szellemében a társadalmi együttélés etalonját példázva az őt megillető helyre pozícionálja ezt a világon is párját ritkító társulatot, és evvel erősítse a sérült emberek elfogadását, előítélet mentes megítélését, és előmozdítsa a fiatalabb korosztályok kultúrára való nyitását.

A koncertről a Magyar Televízió felvételt készít.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?