CSR Piac: hangsúly a közös értékteremtésen 2013. április 18.

A KÖVET Egyesület 2013. április 18-án a Dürer Rendezvényházban nyitja meg az idei CSR Piac kiállítást, amelyen 39 vállalat mutatja be a társadalmi felelősségvállalásban elért eredményeit.

 

A CSR Piac 2009-ben és 2011-ben egyaránt a KÖVET egyik legsikeresebb, legnépszerűbb rendezvénye volt. Nem pusztán a jó CSR-gyakorlatok megismertetésére, a fenntarthatóság eszméjének népszerűsítére szolgált, hanem a kiállító vállalatok és civilszervezetek közötti kapcsolatok ápolásának, elmélyítésének is a fóruma volt.

Az idei év újdonsága, hogy a CSR Piac keretében adják át az Európai Bizottság által létrehozott, s ebben az évben először meghirdetett, Európai CSR Díjat, amelyre innovatív és nagyhatású, vállalatok és nem üzleti szervezetek együttműködésében megvalósult projektekkel, azaz közös értékteremtéssel lehetett pályázni.  Az Európai CSR Díjat kisvállalati és nagyvállalati kategóriákban elnyerő cégek június 25-én Brüsszelben, az EU Bizottság magas rangú képviselőitől vehetnek át elismerést.

A korábbi CSR-piacokhoz hasonlóan az április 18-i rendezvényen bemutatandó megoldásokat a KÖVET által felkért, öttagú zsűri választotta ki a pályázók jó gyakorlatai közül. Az esettanulmányok a CSR Piac 2013 kiállítási katalógusban összegyűjtve, nyomtatott formában is megjelennek, valamint a www.csrpiac.hu honlapon is olvashatók lesznek.

A zsűri több kategóriában is nyertest hirdet majd: 2013 Legkiválóbb CSR Megoldása Díj, 2013 Valóban Felelős Vállalata Díj, Kisvállalati különdíj, Környezettudatos Vállalatirányítás Különdíj.

A kiállításra látogatók bekapcsolódhatnak az EU CSR Díj shortlistre került pályázóinak nyílt zsűrizésébe, valamint a hazai és nemzetközi szakértők részvételével zajló civil-vállalati együttműködés témájú kerekasztal-beszélgetésbe.

Az eseményt kísérőprogramok is színesítik, lesz például civil–vállalati rapid randi, bioétel-kóstoló, masszázs.

A CSR Piac kiállításra április 12-ig lehet regisztrálni itt.

A CSR Piac programja letölthető itt.

 

További információ:

Hézer Judit, rendezvényszervező

Tel: 06/1/473-2290, hezer@kovet.hu, www.kovet.hu

 

A BCSDH a CSR Piac együttműködő partnere.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?