Egy vállalat társadalmi hatásának felmérése, értékelése és menedzselése: A WBCSD együttműködési felhívása

Az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) egy olyan világot képzel el, amiben egy vállalkozás hosszú távú környezeti és szociális teljesítménye is tükröződik az eredményiben, a pénzügyi mutatói mellett. Ahol a vállalkozások olyan emberektől függenek, mint a munkavállalók, fogyasztók, beszállítók, kiskereskedők, kormányzati vezetők és szomszédok, és elválaszthatatlanul kapcsolódnak azokhoz a közösségekhez, amelyben működnek. Ahol a közösségekkel való kölcsönhatásaiknak jelentős következményei vannak és a cég általános teljesítményének mérésekor és értékelésekor ezeket mindenképpen figyelembe is veszik.

Annak ellenére, hogy számos a társadalmi hatás mérésére szolgáló mutatószám létezik, a cégek folyamatosan küzdenek olyan, a célnak leginkább megfelelő megoldások kidolgozásával, amelyek lehetővé teszik a társadalmi információk beépítését a stratégia készítésbe és a döntéshozatalba.

A WBCSD Redefinding Value programja részeként, a Társadalmi Tőke Jegyzőkönyv  (Social Capital Protocol) kidolgozásának célja, hogy összegyűjtse és összehangolja a meglévő mérési és értékelési tudást. Ezért a WBCSD egy platformot biztosít az együttműködés beindításához.

Ezzel a tanulmánnyal felszólítjuk az összes gazdasági ágazat és tudományág minden  szervezetét, szakértőjét és szakemberét, hogy csatlakozzanak hozzánk és erősítsék meg ezeket az erőfeszítéseket. Ennek egy olyan együttműködésen alapuló kezdeményezésnek kell lennie, amely megteremti azt a kritikus tömeget, amely szükséges ahhoz, hogy egy érvényes, széles körben elfogadott eredményt biztosítson mind a vállalatok, mind a tulajdonosok, mind az érintettek számára.

Amennyiben bővebben szeretne erről olvasni:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?