Értékalapú vállalkozásként a fenntarthatóságért

A jövő vezetői tehetségprogram szakmai napja az “alapértékek tisztelete” mentén felépített és vezetett vállalkozások valamint a fenntarthatóság kapcsolatát vizsgálta a Drehernél pénteken. A sokszínűségi hét előtti nap kiváló bevezetőként szolgált a sokszínű témakörhöz, ráadásul az Action 2020 foglalkoztatási célkitűzéseinek elérését célzó projektfeladatokhoz is remek inspirációkat adott a résztvevőknek.

A nap során feltérképeztük az ENSZ Emberi Jogok Nyilatkozatának és a Fenntarthatósági Célok (SDG-k) kapcsolatát, valamint a sokszínűséghez kapcsolható nehézségeket és lehetőségeket munkáltatói oldalról. Megvizsgáltuk a sztereotípiák, előítéletek és a diszkrimináció viszonylatát, ezek társadalmi és gazdasági következményeit, a vezetői felelősséget ezek tükrözésében és alakításában, hiszen megdöbbentő statisztikák mutatják, hogy milyen sok területen van még teendő. Összesen 5 tagvállaltunk foglalkoztatási tapasztalatait és megoldásait beszélhették át mentorainkkal.

 Milyen az értékalapú vállalkozás?

A résztvevők a program során megismert gyakorlatokat és tanulságokat is visszaidézve egy workshop keretében alkották meg a saját vállalkozásuk foglalkoztatási-, utazási-, termékfejlesztési- és beszerzési stratégiáját. Mindezt az Impact HUB Budapest egyik alapítója, Kéri Zsuzsanna segítségével – akik 100%-ban értékalapú vállalkozásként működnek és ilyen közösséget is építenek maguk köré.

Sokszínűség a mindennapokban

Igenis vannak területek, ahol még sokat kell és tudunk is tenni a sokszínűség és az értékteremtés kapcsán. Bár a lehetőségek száma végtelen, pár követendő példát át tudtunk beszélni a nap során a mentorok segítségével. A megváltozott munkaképességűek sikeres integrálásáról, személyes és üzleti motivációjáról beszélt Rosner Imre a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályának vezetője, Jánosa Barbara a digitális felzárkóztatásról ismertette a Telenor tapasztalatait.

A Randstad hazai és regionális igazgatója, a BCSDH Foglalkoztatási munkacsoport vezetője, Baja Sándor a globális munkaerőpiachoz kapcsolódó foglalkoztatási mutatók kapcsán összegezte, milyen kihívások várnak a jövő vezetőire és milyen megoldásokat alkalmaznak már a régióban a vállalatok.

Miért éri meg egy sörgyárnak kevesebb sört eladni?

A Dreher vállalati kapcsolatok vezetője és fenntarthatósági felelőse, Szederkényi Zita orientálta a résztvevőket köszöntőjében és mutatta be, hogy milyen törekvéseik vannak és gyakorlataik váltak be az alapértékek figyelembevételével. Sőt a gyárlátogatást követően a kötelezettségeken túlmutató szerepvállalásaik partnereivel beszélgethettünk: a reklám önszabályozásról dr. Fazekas Ildikóval, az Önszabályozó Reklámtestület vezetőjével, dr. Simich Ritával, a felelős alkoholfogyasztás kezdeményezésről valamint a mozgáskorlátozottak mozgásának támogatásáról pedig Gusztos Péterrel, a Suhanj! Alapítványtól.

A napot a Shell Hungary igazgatóságának elnökével, Bujdosó Andreával folytatott vezetői beszélgetéssel foglaltuk össze, a női és a vezetői szerepek összehangolásától a hibákon átvezető tanulási folyamatokon és a munkatársakkal történő kommunikációs kihívásokon át és a sokszínűség hete kapcsán vállalt szemléletformálásig.

Köszönjük mentorainknak a nyitott, aktív és támogató szerepvállalásukat. Valamint a Drehernek, hogy egész nap, sőt a szakmai program után is vendégül látta a csoportot, a „felelős alkoholfogyasztás” jegyében.

További képek ezen a linken érhetőek el.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?