EWA Tavaszi Napok 2015 – 2015. március 4-6. között Budapest ismét a víz világfővárosává válik

Az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) tavaszi konferencia sorozata keretében, Áder János köztársasági elnök fővédnöksége alatt, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) szervezésében, a Fővárosi Vízművek Zrt. közreműködésével háromnapos rendezvény és szakmai látogatás sorozat „EWA Spring Days 2015 – Budapest Water Conference” kerül megrendezésre.

A 2013. évi Budapesti Víz Világtalálkozó – Budapest Water Summit – következtetéseinek figyelembe vételével 2014 szeptemberében az ENSZ Közgyűlés a 2015-2030 közötti időszakra önálló vízügyi fenntartható fejlődési célkitűzést hagyott jóvá. Ebben kiemelt figyelmet kapnak a települési vízgazdálkodás kérdései, az ivóvíz biztosításától a szennyvízkezelésen keresztül az árvízvédelemig. 2014-ben indult továbbá az EU új pénzügyi ciklusa, amely lehetőséget biztosít a 2007-2013 közötti uniós tervidőszak 10 milliárd eurót meghaladó, több ezer vízügyi projektet magában foglaló beruházási tapasztalatainak összegzésére, valamint a 2014-2020 közötti időszak fejlesztési és bővítési terveinek ismertetésére.

A Budapesti Víz Konferencia 2015 célja, hogy összegezze az elmúlt időszak eredményeit, valamint a jövő vízügyi prioritásainak tükrében megismertesse, megvitassa a települési vízgazdálkodás aktuális kérdéseit, valamint fejlesztési ajánlásokat fogalmazzon meg a következő fejlesztési ciklusra. A konferencia kiemelten foglalkozik a szolgáltatások és az infrastruktúra pénzügyi és műszaki fenntarthatóságának kérdésével. Emellett külön figyelmet kíván fordítani a magas színvonalú szolgáltatásokhoz elengedhetetlenül szükséges háttértevékenységekre, így a mérnöki, ügyfélszolgálati, finanszírozási, képzési, oktatási, szakigazgatási területek megfelelő megjelenésére.

A résztvevők a már kipróbált és jól bevált megoldások, gyakorlati példák során kaphatnak képet arról, hogy a világ különböző adottságokkal rendelkező részein milyen eltérő vagy éppen hasonló válaszokat adnak a szakemberek a hasonló kihívásokra.

A háromnapos rendezvény így kiváló lehetőséget biztosít a fejlett és fejlődő világ kormányzati döntéshozói, a települési vízgazdálkodási és víziközmű ágazat nemzetközi szereplői, szakemberei és egyéb érdekeltek számára, hogy a települési vízgazdálkodás legfontosabb kihívásairól és a lehetséges megoldásokról a nemzetközi élvonalba tartozó, elismert szakértőkkel tapasztalatot és eszmét cseréljenek.

A konferencia ideje alatt, annak helyszínén vízipari kiállítás kerül megrendezésre.
További részletes információ »

EWA Tavaszi Napok 2015
Budapesti Víz Konferencia 

Program tervezet

A konferencia első napján (március 4. szerda) a felkért előadók plenáris ülés keretében elsőként a legfontosabb globális és regionális települési vízgazdálkodási kérdéseket tekintik át a Budapesti Víz Világtalálkozó ajánlásai és a vízre vonatkozó fenntartható fejlődési célkitűzés tükrében. Ezt követően a résztvevők értékelik az EU 2007-2013 közötti vízügyi fejlesztési tapasztalatait és a jelenlegi tervezési ciklus céljait. Végül az előadók elemzik a vízszolgáltatások jogi és pénzügyi környezetét, különös tekintettel az üzemeltetés olyan meghatározó hajtóerőire, mint az éghajlatváltozás és az urbanizáció.

A konferencia második napján (március 5. csütörtök) a résztvevők párhuzamos szekcióüléseken értékelik a települési vízgazdálkodás legfontosabb tervezési, műszaki és társadalmi kihívásait, így pl. a vízbiztonság/üzemeltetés-biztonság, az integrált települési vízgazdálkodás, az oktatás és képzés vagy a társadalmi kapcsolatok kérdéseit.

A konferencia üléseit követően, március 6-án, pénteken, a rendezők vendégül látják a résztvevőket Budapest egyes kiemelt vízi létesítményeiben.

Programok »

Előadók »

Regisztráció »

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?