Green Recovery Szövetség: indítsuk újra, helyezzük egy magasabb szintre gazdaságainkat a fenntartható jövő érdekében

A WBCSD csatlakozott a Green Recovery Szövetség cselekvési felhívásához, amely szerint egy olyan uniós szintű zöld helyreállítási stratégiát kell kidolgozni, amely a COVID-19 utáni fenntarthatóságra összpontosít.

A 2020. április 14-én megjelent cselekvési felhívást a WBCSD elnök-vezérigazgatója, Peter Bakker és María Mendiluce, a We Mean Business és a WBCSD Climate & Energy ügyvezetõ igazgatója  írta alá.

A koronavírus-krízis az egész világot megrázza, és pusztító következményekkel jár egész Európában. Próbára tesz minket. Szenvedünk és gyászoljuk veszteségeinket, és ez a válság felülvizsgálja rendszerünk határait. Ez egyúttal  az európai szolidaritás és intézmények próbája is, amelyek a válság kezdetén gyorsan reagáltak, hogy védelmi intézkedéseket hozzanak. A válság továbbra is folytatódik, de látni fogjuk az alagút végét, és ha együtt harcolunk, legyőzzük a vírust.

Meg van a politikai akarat, tervek és stratégiák, hogy hogyan készítsük fel Európát  a jövőre, és helyreállítási terveket kell kidolgoznunk, mind nemzeti, mind uniós szinten, rögzítve az éghajlatváltozás elleni küzdelmet mint a gazdasági stratégia központi elemét. Eljött az idő, hogy ezeket a terveket cselekvésekké és beruházásokká változtassuk, amelyek megváltoztatják a polgárok életét, és hozzájárulnak gazdaságunk és társadalmaink gyors fellendüléséhez.

A Covid-19 nem fogja megszüntetni az éghajlatváltozást és a természet pusztulását. Erős gazdasági válasz nélkül nem nyerjük meg a Covid-19 elleni küzdelmet. Ne állítsuk szembe egymással ezt a két csatát,  hanem harcoljunk mindkét fronton és nyerjük meg mindkettőt egyszerre. Ezzel csak erősebbek leszünk.

A WBCSD felhívása itt olvasható.

A Green Recovery Szövetslg felhívása innen tölthető le.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?