HuGBC & RICS Green Talk szeptember 25-én – Napelemes térkő? Igen!

A Nemzetközi Zöld Építés Hetének egyik programjaként a Platio napelemes térkő fejlesztőjének szakembere mutatja be az innovációt, valamint megismerhetnek egy pilot projektet, mely a Prologisnál valósult meg.

A járdák, terek és egyéb burkolt felületek napközben rengetek energiát nyelnek el. A magyar startup vállalkozás a Platio Solar Paver napelemes térkövek segítségével ezeket a felületek is a megújulóenergia-termelés szolgálatába állította.

A Platio segítségével a napelemek az épített környezet részévé válnak. Napelemes térkövek százait egymáshoz kapcsolva terek és járdák jönnek létre, amelyek napközben összegyűjtik a rájuk sugárzott energiát. Az így termelt zöld áram felhasználható városokban, épületeknél vagy akár otthonokban is.

A Prologis Park Budapest-Harbor lett idén januárban az első olyan logisztikai park a világon, ahol ezt a zöld technológiát alkalmazzák a napi működés során.

A térburkoló elemeket a Prologis Park Budapest-Harbor elektromos töltőállomása melletti járdába építették be, összesen 4,7 négyzetméternyi területen. A tapasztalatokról hallhatunk a vállalat szakemberétől.

Előadók:

Csende Gergely, marketing – Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft.

Lippai Rita, projekt menedzser – Prologis Inc.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, e-mailen jelentkezzen a fodor.zsuzsa@hugbc.hu e-mail címen.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?