Habár a BCSDH tagvállalatok többsége felkészülten várja a CSRD szabályozás elindulását, ugyanakkor a pontos részletek kapcsán még számos kérdés merül fel. 2023. szeptember 27-i ESG munkacsoport-találkozónk fő célja éppen ezért a szabályozás részleteinek mélyebb megismerése volt.

A rendezvényen személyesen résztvevő közel 35, és a találkozót online követő közel 10 szakembert a házigazda, a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. nevében Nagy Péter Gábor, az Értékesítési, Marketing és Kibocsátói Akvizíciók Igazgatóság igazgatója köszöntötte. Felvezető szakmai előadásában bemutatta, hogy milyen sokféle területen építi be az ESG szempontokat vállalati működésébe a Budapesti Értéktőzsde.

Galambosné Dudás Zsófia, a BCSDH szakmai projektvezetője röviden ismertette a közelmúlt legfontosabb fejleményeit a CSRD szabályozás kapcsán. Ezt követte egy kerekasztal-beszélgetés, melynek során a BCSDH tagvállalatinak szakértői igyekeztek mélyebb betekintést nyújtani a szabályozás részleteibe.

A beszélgetés során olyan témák is szóba kerültek, mint az érintettek körének meghatározása, az ESRS mérőszámok rendszerének felépítése és alkalmazási köre, a kettős materialitás kapcsán megjelenő változások, a CSRD és az EU Taxonómia kapcsolódása, a kkv felkészültsége, valamint a leányvállalatok jelentéstételi kötelezettsége is.

Ezúton is köszönjük a közreműködést és tapasztalatmegosztást tagvállalataink szakértőinek:
Deme Ágnes (KPMG), Jenei Attila (Denkstatt), Nagy Gréta (Dandelion), Nagy Péter Gábor (BÉT), Sávoly-Hatta Anita (PwC), Stancsics Nóra (IFUA), Szücs Réka (Deloitte), Veisz Ákos (BDO).

Az esemény zárásaként Galambosné Dudás Zsófia ismertette a szervezet következő eseményeit, valamint bemutatta a BCSDH legfrissebb szakmai anyagait.

Köszönjük támogatóinknak!