LEGYEN RÉSZESE AZ EURÓPAI FENNTARTHATÓSÁGI HÉTNEK!

Közös európai kezdeményezésre 2018. május 30-a és június 5-e között idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Fenntarthatósági Hét.

Az események hazai koordinátora a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT).

Az európai országok egy részében (pl. Franciaország, Németország) nemzeti szinten már komoly hagyományokkal bíró Fenntarthatósági Hét 2015-ben vált egy olyan egész Európát érintő kezdeményezéssé (European Sustainable Development Week), melynek célja a fenntartható fejlődés népszerűsítése az európai polgárság minél szélesebb körű bevonásával.

Az Európai Fenntarthatósági Hét lehetőséget ad arra, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés mutatkozhasson be és munkájuk nyomán Földünk élhető maradjon a jövő nemzedékek, saját gyerekeink, unokáink számára is.

Tavaly 30 ország csatlakozott a kezdeményezéshez, és Európa-szerte több, mint 4000 program közül válogathattak az érdeklődők. Az idén látható programok is szorosan kapcsolódnak az ENSZ 2015-ben elfogadott fenntartható fejlődési céljaihoz (SDG), pl: szegénység, éhínség felszámolása, nemek közötti egyelőség biztosítása, vízhez, köztisztasághoz való hozzáférés biztosítása, fenntartható fogyasztási és termelési módok kialakítása.

Ha kedvet érez, hogy részesévé váljon ennek az európai megmozdulásnak, nem kell mást tennie, mint május 30-a és június 5-e között szervezni egy fenntarthatósággal kapcsolatos eseményt, amivel mihamarabb (de legkésőbb május 19-ig) regisztráljon:

http://www.nfft.hu/jelentkezesi-lap

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?