Megjelent az FM Benchmarking IV., az ingatlanüzemeltetők szakmai iránytűje

BCSDH Tagok részére 10 % kedvezmény a nyomtatott könyv árából.

Elkészült a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemetetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO FM) legfontosabb szakmai kiadványa, a FM Benchmarking IV., amely a legalapvetőbb piaci mérőszámokat tartalmazza 2020-2021 vonatkozásában. Több mint ezer ipari, kereskedelmi, saját tulajdonú létesítmény és irodaház adatait összegezték, amelyek mintegy 10 millió m2-nyi területet fednek le. Sok száz grafikon színesíti a kiadványt, amely Magyarország irányadó FM-tudástára.

A 2013 év végén alakult LEO FM szakmai egyesület a hazai ingatlanpiacon tevékenykedő legjelentősebb létesítménygazdálkodási szolgáltatókat fogja össze egy platformon. Céljuk a hazai facility menedzsment-üzletág tevékenységének megismertetése, a szolgáltatási színvonal folyamatos emelése, illetve magas szinten történő stabilizálása, az új technológiák alkalmazása és a szakmai párbeszéd megteremtése.

Az egyesület többek között megalapította a Benchmarking munkacsoportot, amely a már hagyományos évente megjelenő FM Benchmarking kiadványokat gondozza, illetve a szakmai hátterét megteremti. Idén jelent meg negyedik alkalommal a könyv, amely több mint ezer létesítmény aggregát adatainak elemzését tartalmazza.

A LEO FM idén is meghatározó iparági szakértőket kért fel a kiadvány fejezeteinek szakmai lektorálására, bevezetőinek megírására és a szerkesztésben való közreműködésre, miközben új tematikákkal is bővítették a könyvet, amelyek a Fókuszban a fenntarthatóság; A pandémia hatása az FM piacra és Proptech: technológiai forradalom címet viselik.

A könyv célja megfelelni mind a hazai ingatlangazdálkodási igényeknek, mind a nemzetközi sztenderdeknek, valamint megbízható tudást adni az ingatlanszakemberek számára, hogy adekvát döntéseket hozzanak. Mivel a kiadvány immár negyedik alkalommal jelent meg, ezért a többéves adatsorok már releváns összehasonlító elemzésekre is lehetőséget biztosítanak, hogy a hazai ingatlanpiac még több releváns információ birtokában növelje szakmai színvonalát és professzionalizmusát.

„A most megjelent FM Benchmarking IV. könyv megjelenése azért fontos a LEO számára, mert ez a kiadvány teljeskörű összefoglalót ad a létesítménygazdálkodási szakma aktuális helyzetéről és arról a teljesítményről, ami az összesen több mint 10 millió négyzetméternyi – az irodaházak mellett többek között gyárakat, üzemeket, logisztikai központokat is magába foglaló – ingatlanvagyon kezeléséhez kötődik. Az ezernél is több ingatlan adattábláit tartalmazó könyv nemcsak a szűken vett szakma, hanem mellette az ingatlan tulajdonosok, vállalatvezetők, létesítménygazdák, gazdasági vezetők, FM és Property menedzserek számára is rendkívül értékes és hasznos információkat kínál”- fejtette ki a 2013-ban alakult, 43 tagvállalattal rendelkező LEO elnöke, Schmidt József.

Beszéljenek a számok

A LEO FM az utóbbi két évben komoly növekedésnek indult, a tagvállalatok árbevétele több, mint 298 milliárd Forint,  a kezelt terület meghaladta a 15 millió m2, a közvetlen alkalmazottak száma pedig 15ezer fő. A szervezet növekedése, az új tagvállalatok érkezése olyan kimagasló innovatív megoldásokkal bővítette a tudásbázist, mint a bontásnélküli, robottechnológiával megvalósuló vezetékhelyreállítás és digitalizált takarítási folyamatok. A tudástranszfer támogatására a szervezet kimagasló fejlesztéseket, innovatív technológiákat bemutató szakértői előadókat hív rendszeres szakmai rendezvényeire.

A hasznos döntéshozatalt előkészítő kiadvány megrendelhető

a LEO Főtitkárától, Istiván Ritától a leofm@leofm.hu e-mail címen
www.fmbenchmarking.hu oldalon
a NYOMTATOTT KÖNYV ÁRA 55.000 Ft
VÍZJELES ONLINE KÖNYV igényelhető hozzá 10.000 Ft áron

 

A LEO-ról

A LEO, a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a szakma egységes kommunikációját, valamint szakmai sztenderdeket és átláthatóságot teremtsen a létesítménygazdálkodási piacon, és ezzel magasabb szintre emelje a teljes iparág működését. A szövetség további célja egy, a piaci szereplők együttműködésén alapuló tudásközpont létrehozása, szakmai képzések, illetve az oktatás támogatása, valamint a közösen kialakított korszerű megoldások fejlesztése.

A LEO tagjai: B+N Referencia Zrt., CPI Facility Management Kft., Dome Facility Services Group kft., ENGIE Magyarország kft., Eviron Systems kft.,   Infogroup Fm Ingatlanüzemeltető Kft., First Facility Ingatlankezelő kft., FUTURE FM Létesítménygazdálkodási Zrt., Graphisoft Park Services kft., Gránit-Pólus Management kft., KÉSZ Ingatlan Üzemeltető és Fejlesztő kft., KRAFT-FM kft., PREVITA Ingatlan kft., NEO Property Services Zrt., Netdragon Service Group kft., PRIZMA FM Zrt., Real Management kft., RUSTLER kft., SES Magyarország, SMART FM Ingatlanüzemeltető kft., TÖMB Ingatlan kft.

Pártoló tagok: ALTE-GO kft., Clean Up Grand Service kft., Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó kft., Decor Floor kft., DiscoverTeam kft., EPS-Connect International Zrt., ERANDO Biztonságtechnikai Tanácsadó és Kereskedelmi kft., LG Electronics Magyar kft., Frachtmeister International kft., FR Management Partnership C.V. Magyarországi Fióktelepe., GUARD Control kft., GRUNDFOS South East Europe kft., HUNInsurance Biztosítási Alkusz kft., PANER kft,  Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Polon-Alfa Magyarország kft., RECOBIN kft., Reisswolf Adat- és Dokumentumkezelő kft., SCH-PS Kft., Városliget Zrt., Weishaupt Hőtechnikai kft.,  Xintex Hungary kft.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?