Mi az üzleti világ válasza a COVID-19 válságra? – „A jövő vezetői” Alumni virtuális találkozó

Hogyan válaszol az üzleti világ a COVID-19 válságára? Milyen lesz a visszatérés az „új normálishoz”? Hogyan vigyázzunk önmagunk és kollégáink mentális jóllétére a válság során? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ „A jövő vezetői” tehetségprogram idei első alumni találkozóján, melyet virtuálisan tartottunk meg 2020. május 26-án.

„Visszatérés az új normálishoz – WBCSD trendek” címmel tartotta meg a felvezető előadást Márta Irén, a BCSDH igazgatója, aki bemutatta azt a három területet is, melyre a WBCSD koncentrál a visszaállás során: Vital Supply Chains, Return to „Normal” Scenarios, Long-term Impacts. Előadásában kiemelte, hogy a fenntarthatóság stratégiai szintre emelése elősegíti a vállalatok sikerességét. A WBCSD megrendelésére készített a tagvállalatai részvénypiaci teljesítményét vizsgáló felmérésből kiderült, hogy a fenntarthatóságot komolyan vevő vállalatok lényegesen jobban teljesítettek az elmúlt időszakban. Európában azoknak a vállalatoknak, akik komolyan veszik a környezetei, társadalmi és irányítási (ESG) tényezőket, vagyis a WBCSD tagvállalatainak a fő tőzsdei mutatói 4,3–9,4 százalékkal haladják meg a STOXX Europe 600 referenciaértéket.

Kelemen Attila, a ProSelf alapítója és vezérigazgatója beszélt a válság szellemi és érzelmi hatásairól és megfelelő kezelésükről. A komfort zónánkból való kilépés valódi fejlődési lehetőséget teremt, ugyanakkor ez a szokásosnál nagyobb stresszel jár. A vezetők nem csupán magukért, de kollégáikért is felelősek. A vállalat szoftvere most ingyen elérhető a BCSDH tagvállalatai számára, hogy elősegítse a fizikai, mentális, érzelmi és szociális jóllétet.

Az előadások utáni workshop Katona Sarolta, a Budapesti Repülőtér pénzügyi elemzési menedzsere és a BCSDH Tanácsadó Testületének Alumni képviselője vezetésével azt a kérdést járta körül, hogyan tudunk visszatérni egy fenntarthatóbb üzletvitelhez a válság után és milyen eszközei vannak egy vezetőnek saját maga és kollégái mentális jóllétének elősegítéséhez.

Köszönjük szponzorainknak:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?