Új elnök a BCSDH élén

Ifj. Chikán Attila személyében új elnököt választott a szervezet vezetőjének a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tisztújító közgyűlése. Az új elnök Salgó Istvánt, az ING Bank vezérigazgatóját váltja az elnöki poszton, aki a közgyűlés egyhangú döntése alapján, a szervezetben végzett tevékenysége elismeréseképpen Tiszteletbeli Elnökként segíti a jövőben a BCSDH-t. Irányítása alatt a szervezet meghatározó szereplőjévé vált a fenntarthatóság üzleti megközelítése elismertetésének Magyarországon. A szervezet tagvállalatainak száma 72-re növekedett, amelyek a hazai GDP közel 30 százalékát termelik. Ifj. Chikán Attila célja folytatni a szervezet már futó, sikeres programjait, kézzel foghatóbbá és láthatóbbá tenni a szervezet tevékenységét a közvélemény és a szakpolitika számára, valamint erősíteni a magyar szervezet nemzetközi kapcsolatait.

 Az újonnan megválasztott elnök munkáját egy négytagú elnökség segíti. Az elnökség újraválasztott tagja Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese. A testület három új tagjaként pedig Dr. Fábián Ágnest, a HENKEL Magyarország ügyvezető igazgatóját, Gazsi Zoltánt, az eisberg Hungary ügyvezető igazgatóját, valamint Dr. Thomas Narbeshubert, a BASF Hungária ügyvezető igazgatóját választotta meg a közgyűlés. Az ő megbízatásuk – az elnök mandátumához hasonlóan – három évre szól. A BCSDH ügyvezetését továbbra is a tavaly októberben kinevezett, elnökségi tag megbízatásáról igazgatói feladatkörre váltott Márta Irén látja el.

 „Az elmúlt hat év folyamán számos sikeres programot indítottunk. Vezetői ajánlásként megfogalmaztuk „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” nevű alapdokumentumot, amely iránymutatást nyújt a hazai cégvezetőknek a fenntarthatósági elveknek megfelelő vállalati működéshez. Kezdeményezésünkhöz immár több mint 100 szervezet csatlakozott elsőszámú vezetője aláírásával. A jövő vezetőit célzó tehetségprogramunk sikerét bizonyítja, hogy idén már a harmadik évfolyamot indítjuk. Az Action 2020 Magyarország pedig cselekvésre hívja az üzleti szektort, hogy szakmai válaszokat találjon a fenntarthatósági kihívásokra.”   – emelte ki az elmúlt évek legnagyobb sikerként megélt eredményeit Salgó István, aki szerint ezek a sikerek nem jelentik azt, hogy az új elnöknek könnyű dolga lenne, hiszen számtalan területen szükséges előrelépnie a szervezetnek.

 „A már megkezdett programok kapcsán legfontosabb feladatunk a lendület megtartása, a szakmai munka mostani magas színvonalának garantálása. Emellett fontos feladatomnak tartom, hogy az elkövetkező években a szélesebb közvélemény és a mindenkori szakpolitika számára is láthatóbbá tegyük tevékenységünket, megosszuk velük eredményeinket. Mivel az ország méreténél fogva a fenntartható fejlődés területén átütő eredményt egyedül nem tudunk elérni, feltétlenül vitalizálni szeretném a régiós együttműködéseket és partnerségeket is” – emelte ki legfontosabb feladatait Ifj. Chikán Attila, aki többek között az Action 2020 munkacsoport vezetőjeként és fiatal vezetők mentoraként a BCSDH szakmai munkájának aktív részese volt a korábbi években.

 A leköszönő elnökségből Kapusy Pál , a MOL csoport társasági szolgáltatások FF és EBK vezetője, aki 2009 óta volt tagja az elnökségnek illetve Ludvig Orsolya  a Siemens volt kommunikációs igazgatója, aki pedig 2013-tól, Salgó Istvánhoz hasonlóan 10 hónappal mandátumának lejárta előtt mondott le a tisztségéről. Márta Irén, aki már több mint hat éve volt az elnökség tagja, a BCSDH igazgatói pozícióba való kinevezésével automatikusan vált meg tisztségétől.

 A taggyűlés a Felügyelő Bizottságot újraválasztotta.

 A törvényi változások átvezetésre kerültek a megújult Alapszabályban, amelyet a taggyűlés szintén elfogadott.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) új elnöksége

 

ChikanAttilaIfj. Chikán Attila – elnök
vezérigazgató
ALTEO Group

 A közgazdász végzettségű szakember több mint évtizedes szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkezik az energetikai iparágban. Az általa az alapítástól irányított, az alternatív és megújuló energetika területén működő ALTEO Csoport ma már a szektor egyik meghatározó magyar tulajdonú szereplője. Ifj. Chikán Attila két gyermek édesapjaként elkötelezett a fenntarthatóság eszmerendszere mellett: saját blogot vezet Chikansplanet néven, a befektetők ismereteinek bővítésére pedig elindította a fenntartható energetikai befektetésekkel foglalkozó Smartinvest hírportált.

FabianAgnesDr. Fábián Ágnes
ügyvezető igazgató
Henkel Magyarország Kft.
Adhesives Technologies üzletág igazgató

1996 óta tagja a Henkel Magyarország Kft. csapatának. A ranglétra több fokát bejárva, 9 évet nemzetközi munkakörben is eltöltve lett a Henkel Adhesive Technologies üzletág vezetője, mely mellett 2011-től tölti be a Henkel Magyarország ügyvezetői posztját is. Pályafutását 1990-ben a Biogal Gyógyszergyár Hélia kozmetikai divízió értékesítési területén kezdte. Majd a Maybeline-nél és a Loctite Magyarországnál dolgozott értékesítési területen, amikor a Henkel felvásárolta a vállalatot. Célja, hogy egyre több vezető ismerje fel, hogy a jó teljesítményhez elengedhetetlen, hogy fenntartóan működjön és az ügyfelei, vásárlói számára több értéket teremtsen.

 

GazsiZoliGazsi Zoltán
ügyvezető igazgató
eisberg Hungary Kft.

 2007 óta az eisberg ügyvezető igazgatója. A gödöllői Agrártudományi Egyetem elvégzése után először a Mezőgazdasági Minősítő Intézetben, majd 14 éven keresztül multinacionális környezetben dolgozott, a Syngenta vállalatnál: az ócsai Kisérleti Állomás vezetése után különböző marketing- és projekt-koordinációs munkákat végzett egyre nagyobb területen, szinte minden földrészt érintve. Hisz benne, hogy a cégeknél látott jó példák hatnak a dolgozók családtagjaira, közvetlen és közvetett környezetükre, mely hatások nélkülözhetetlenek a lényegi társadalmi szintű változások elindításában.

JamniczkyZsoltJamniczky Zsolt
igazgatósági tag
E.ON Hungária Zrt.

2007 óta az E.ON Hungária csoport központi ügyekért felelős igazgatója, 2010-től pedig egyben a vállalat vezérigazgató-helyettese is. Tanulmányait követően a Magyar Országgyűlés külkapcsolati irodájának tanácsadói tisztségét töltötte be.  1996-ban a Reemtsma Hungary debreceni dohánygyár vállalati ügyekért felelős igazgatója lett. Ezt követően a Philip Morris Hungary vállalati ügyekért felelős igazgatója 2005-ig, majd 2006 és 2007 között a Philip Morris International brüsszeli irodájában az EU kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatói posztot töltötte be. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte. Kiemelt érdeklődési területe a vállalati fenntarthatóság ügye, a társadalmi felelősségvállalás a folyamatosan változó gazdasági és társadalmi környezetben és az iparági innováció kérdése.

 

ThomasNarbeshuberDr. Thomas Narbeshuber
ügyvezető igazgató
BASF Hungária Kft.
alelnök, BASF-csoport

A BASF alelnöke , a BASF dél-kelet európai régiójának vezetője, és egyben a magyar leányvállalat (BASF Hungária Kft.) ügyvezetője. Vegyészmérnökként diplomázott, majd 1995-ben kutatóként kezdte karrierjét a BASF ludwigshafeni központjában. Az elmúlt két évtizedben számtalan területen és országban gyarapíthatta tudását a vállalaton belül. Hisz abban, hogy a fenntarthatósági szemléletmód nem csupán a társadalomra és a környezetre van pozitív hatással, de fokozza a versenyképességet, erősíti a piaci részesedést és értéknövekményt eredményez.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?